Berta Sándor

Kihat a chiphiány az iPad és az iPhone gyártására is

Aki most rendeli meg az Apple készülékeit, annak hosszabb kiszállítási határidőre kell számítania.

A Nikkei Asia bennfentesektől származó értesülésekre hivatkozva azt írta, hogy a globális chiphiány miatt a kaliforniai cég arra kényszerült, hogy jelentős mértékben lecsökkentse az iPad táblagépei gyártását. Az elmúlt 2 hónapban az eredetileg tervezett mennyiség felét készítették el a különböző iPad modellekből.

Az intézkedésnek köszönhetően több iPhone-t gyárthatnak, ugyanis az így felszabaduló alkatrészeket az óriáscég az iPhone 13 változatok elkészítésére használja majd fel. Az Apple egyrészt a magasabb nyereséghányad miatt részesíti előnyben az iPhone 13 készülékeket, másrészt mert úgy véli, hogy nagyobb kereslet lesz az okostelefonokra, mint az iPadekre. A társaság egyelőre nem kommentálta a hírt.

Az iPhone 13 készülékeket viszonylag gyorsan megkapják a vásárlók, azonban a Pro modellekre több hétig várni kell. Még hosszabb időt vesz igénybe az új iPad termékek kiszállítása. Mind az iPad mini, mind a sima iPad változat december előtt aligha kerül a boltokba. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mikortól javulhat a helyzet, illetve, hogy mindaz miként hat majd az ünnepi időszakban kiszállított termékmennyiségre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!