Berta Sándor

Jövőre az összes iPad modell megújulhat

Az iPad Air kivételével mindegyik termék esetében komoly módosítások várhatók.

Mark Gurman, a Bloomberg jól értesültnek számító munkatársa szerint az Apple nagyobb méretű iPad modelleket fejleszt, amelyek OLED-kijelzője 14, de akár 16 hüvelykes is lehet, míg az operációs rendszerük az iOS 15 lesz. Az új eszközök alkalmasak lehetnek arra, hogy lehetővé tegyék akár a munkavégzést is és ezáltal a Mac számítógépek alternatívái legyenek.

A szerkesztő most további részleteket is közölt. Kiderült például, hogy az Apple a teljes iPad termékcsaládot meg akarja újítani, így új változatot dob majd piacra az iPad Pro, az iPad Air és az iPad készülékekből. A 2022-es iPad Pro egy teljesen új OLED-képernyőt fog használni, amelyet a Samsung gyárt majd. Ez a típus teljesen új dizájnt fog kapni, a hátulja üvegből lesz és támogatja majd a vezeték nélküli feltöltést. Az eszköz processzora minden bizonnyal az M1 chip egyik új verziója lesz.

A jövő évi iPad A13 CPU-ra és egy TrueTone-kijelzőre fog épülni, az előoldali kamera 12 megapixeles és szuper széles látószögű lesz, ezáltal lehetővé válhat a chatbeszélgetéseknél a Center Stage funkció. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a kamera előtt lévő személy a videokonferencia résztvevői számára mindig a kép közepén jelenik majd meg, akkor is, ha balra vagy jobbra mozdul el. Ez az arcfelismerésnek és a digitális nagyításnak lesz köszönhető. Emellett az új iPad a korábbiaknál vékonyabb lehet és így az iPad Airre fog hasonlítani.

A 2022-es iPad Air számos funkciót kap meg az iPad Prótól. Az egyetlen nagy különbség a két modell között a processzor lesz, az Air ugyanis továbbra is egy A jelű CPU-t használ majd és nem egy M1-es chipet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M2 #3
    Ha ott vásárolsz, ahol az általad írtat is kinézted, akkor még akár 3 millió is lehet! :-D
  • M2 #2
    Nem túl jól értesült ez a Gurman, ha szerinte iOS15 lesz az új iPadeken. Kizárt.
    Utoljára szerkesztette: M2, 2021.12.10. 11:37:53
  • Peirithoosz #1
    Jelenleg egy 4. generációs, 512-es belső tárhellyel és 12,9"-os kijelzővel 735.000 Ft!
    Az új, ahogy írta a cikk akár 14" vagy 16"-os is lehet, hogy dolgozni is tudjon rajta, aki megveszi, OLED kijelzővel.
    Ez alsó hangon is legalább 1 millió lesz! Azért át kellene gondolni egy kicsit az árazást! Mi a szent szar kerül most is közel 3/4 millióba? Ennyit biztosan nem ér, ami benne van!