Berta Sándor

Folytatódik az Apple kontra Samsung háború

Az elmúlt hetek viszonylagos nyugalma után ismét fellángolt a vita a két óriáscég között. A Samsung sikert ért el Ausztráliában, de Németországban ismét vereséget szenvedhet.

Amit eddig csak valószínűsíteni lehetett, az az elmúlt napokban biztossá vált. A Samsung nem csak a Galaxy Tab 10.1 típusú készülékeit nem árusíthatja Németországban, hanem a Galaxy Tab 7.7 és 8.9 típusú modelleket sem. Minderre Florian Müller szabadalmi szakértő mutatott rá blogbejegyzésében. Ugyanakkor nem csak rossz hír érkezett a dél-koreai társaság központjába, hanem egy jó is, egy ausztrál fellebbviteli bíróság ugyanis hatályon kívül helyezte a Galaxy Tab 10.1 ausztráliai forgalmazásáról szóló korábbi döntést, ezt az ítéletet azonban az Apple megtámadhatja az Ausztrál Legfelsőbb Bíróságon. Az amerikai vállalat alighanem élni is fog ezzel a lehetőséggel, hiszen Stephen Burley, a cég ügyvédje azonnal jelezte, hogy kérvényezni fogják az ítélet megsemmisítését. A Samsung számára ugyanakkor a döntés csak félsiker, mivel a Galaxy Tab 10.1 készülékeket továbbra sem forgalmazhatja Ausztráliában.


Apró változtatás történt a káván

Neil Young, a Samsung ügyvédje közölte: az első fokon eljáró bírói tanács nem vette figyelembe, hogy egy elmarasztaló ítélet milyen következményekkel járhat a cégre nézve. Ugyanis nem csak az ausztrál táblagép-piacról száműzik őket, de egyúttal lehetetlenné teszik a számukra, hogy bevételhez jussanak a karácsonyi időszakban. Amennyiben a tilalmat jövő tavasszal jogerősen feloldanák, úgy már nem forgalmazhatnák az aktuális modelljeiket. A hírügynökség emlékeztet rá, hogy a Samsung és az Apple legalább 30 pert indított egymás ellen négy kontinensen április óta.

A dél-koreai társaság tehát nem lehet maradéktalanul elégedett, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy az Apple időközben bejelentette: az Európai Unió területén be akarja tiltani a módosított Galaxy Tab 10.1N tábla PC-k forgalmazását is. Az ezzel kapcsolatos keresetet a konszern már be is nyújtotta a düsseldorfi bírósághoz. A meghallgatás időpontja december 22. A Samsung másfél héttel ezelőtt dobta piacra a módosított Galaxy Tabokat és azt remélte, hogy ezek forgalmazásának betiltását már nem fogja kérvényezni az Apple.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nachtwey #35
    A csámcsüng innovatívan ellopta a lopás és másolás innovációját az iThief-től, így mindegy is:D
  • nachtwey #34
    Azért elég erős ez a mezőny, bár birkáknak mindegy, bégetik a baromságaikat csak a bilog más a termékeiken: szardroid, FAPple vagy copied by Csámcsong.

    Ha meg megdöglik az Epöl, akkor lehet mindent occsón árulni, mert csak a liePad miatt lehetett az ótvar másolatokat így beárazni.
  • Amiga #33
    Az Apple a legnagyobb féreg cég a világon. Na sebaj, a főnök már meghalt, a cége is követi hamar.
  • srobin #32
    Ez az egész szerintem csak nyomásgyakorlás, hogy Dél-Korea a vadászgép-tenderükön biztosan az F-35-öst válassza, és felhagyjon a saját fejlesztésükkel. Ott kicsit nagyobb pénzekről van szó, mint a táblagépek piacán. Nyílvánvaló, hogy mióta kiadták az "N"-t, abba már nem fognak tudni belekötni. Csak próbálkoznak.
  • lipovics #31
    Hülyék, akik az almát védik. Ha igazuk lenne, akkor sorra nyernék a különböző pereket. A valóság az, hogy egy országban nyertek, többiben rendre veszítettek. Ha lenne alapja a vádaskodásnak, akkor nem születnének egymásnak teljesen ellentmondó ítéletek, valamelyest egységesek lennének.

    Összegezve: ahány bíróság, annyi ítélet = nagyon inog a vád
  • hurkaur #30
    Ez pl nokia otlet (par honapja jottek ki vele), de sebaj. Samsung es az innovacio, hah meseben esetleg :D.
    Kisz oco munkaszok szikeres cuccot gyorszan jemaszolnak, mert lenni szikej es ezeotcazert olcon eladjuk!
    - innovacio samsung modra, igy helytallo.
  • tcpip2 #29
    Megtette, ez elvileg a 10.1N mint ahogy fentebb is látszik. Mégis mennyire kéne még átdesignolni? Az ég szerelmére, ez csak egy nyamvadt lekerekített téglalap!
    Téglalapokat, hasábokat, stb. nem szabadna engedni levédetni. Mi lenne ha egy hűtőgyár kisajátítaná a hasáb formát? A többiek gyártsanak emiatt gúla, gömb és kúp alakú hűtőket? Vannak olyan dolgok, aminél a forma az eszköz célja, tárolása miatt adja magát...
  • narumon #28
    Ahhan ilyen pert még nem láttam tőlük, de itt és most nem is erről van szó, hanem a régóta húzódó samsung (ugyanolyankinézet) perről, amit egyébként bármilyen iparágban meglépnek a szereplők.
    És igazából a Samsungot sem értem (vagyis igen ez bizonyíta, hogy nem zörög a haraszt...), mert neki csak annyit kéne csinálnia hogy áttervezi a designját az ominózus készüléknek és mindenki cumizhat. Érthető okokból ezt nem akarja megtenni, csak ezek után akkor nem tudom, hogy mit kell rajta védeni.
  • narumon #27
    Ezek szerint a mondat értelmezéseddel ugyanolyan problémák vannak mint a mostani fiatalok 90%-nál. Mars vissza az iskolába.
  • Kilowog #26
    Sem Samsung, Sem Apple részvényem nincs, szurkolni meg szívesebben szurkolok kedvenc foci vagy kosárlabda csapatom meccsein, szóval ez nekem nem hír. :)