Napi Online

A fél ország shoppingol ezen a hétvégén az USA-ban

Ezen a hétvégén ismét eldőlhet, milyen évet zárhatnak a kiskereskedők az USA-ban: ma van a fekete péntek, vagyis az a nap, amikor az amerikai üzletek többsége hatalmas árengedményekkel, már csütörtök este induló rendkívüli nyitva tartással várja a hálaadásnapi vacsoráról egyenesen vásárolni indulókat.

Az Országos Kiskereskedelmi Szövetség (NFR) ilyenkor néhány nappal korábban rendre elkészíti a maga felmérését a várható forgalomról: az idei szerint a 310 milliós országban most péntektől vasárnapig 152 millióan terveznek shoppingolni, ez több mint 10 százalékkal magasabb a tavalyi számnál. A szövetség most először azt is megkérdezte, hogy a vevőjelöltek honnan szereznek információt az üzletek akcióiról: a válaszadók több mint fele tájékozódik a kereskedők reklámkiadványaiból, közel harmaduk olvassa az erről érkező e-maileket, csaknem ötödük ellenőrzi az erre szakosodott weboldalakon a kuponos vásárlási lehetőségeket és a megkérdezettek 17,3 százaléka megnézi a kereskedők Facebook-oldalát is.


Hatalmas akciók vannak ma az Egyesült Államok minden boltjában

A közösségi média már nagy szerepet játszik a vevők informálásában − idézte az NFR a BIGresearch szakértőjét −, vélhetőleg a közösségi "üzletek" lesznek a mostani víkend nagy nyertesei. A kiskereskedelmi forgalom igazi próbaköve azonban a fekete péntek utáni időszak lehet − figyelmeztetnek a Reuters által megkérdezett szakértők −, hiszen tavaly például a nagy kedvezmények novemberi hétvégéje után a vevők elmaradtak az üzletekből, közvetlenül a karácsony előtti napokig, várva az újabb nagyszabású akciókra.

** Üzletek előtt sátorozó fiatalok a híradókban

Az üzletláncok, illetve az online áruházak mindenesetre ugrásra készen várták az egész éves eredményüket befolyásoló pénteket, nemcsak az árengedményekben, hanem a nyitva tartásban is vetélkedve egymással. A Wal-Mart, a játékóriás Toys R Us vagy az elektronikai cikkeket forgalmazó Best Buy minden korábbinál nyitott az idén − jellemzően csütörtök este 9-10 körül −, és a vevők is hamarabb felkészültek a rohamozásra. A Best Buy egyes üzletei előtt például már szerdán reggel formálódni kezdtek a sorok − számolt be a The New York Times −, miután az áruházlánc közölte: csütörtök éjféltől 200 dollárért adja az egyébként 500 dolláros HD-tévéket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Marko001 #17
    Ja, ez tényleg fejlődés. Csak az a baj, hogy visszafejlődés...
  • Tetsuo #16
    1. Nem a tomegben valo mozgasrol volt szo, hanem verekedesrol tv-ert. Oregapam es a tied is, nem hiszem, hogy valaha verekedett volna barmilyen tv-ert, pedig akkoriban nagyobb ertek volt, meghozza azert, mert mas volt az ertekrendjuk.
    A vilag megvaltozott. Pl. tarsadalmunk igenytelensege no. Ez akar 10 ev alatt is lathato.
    2. Nem gondolom, hogy jobb lennek; Miert szemelyeskedsz?
  • mad mind #15
    Amit mondasz baromság.
    Mindig is voltak olyan emberek, akik imádtak tömegben mozogni, sőt az ember alapvetően csordalény. Attól, hogy most kenyér helyett TV-ért tülekednek tényleg fejlődés. Tudod a fejlődésnek ez már az a foka, hogy az egyén eldöntheti, akar-e tömegben harcolni TV-ért, vagy nem. Te nem leszel jobb ember attól, hogy leszólsz mindenkit, aki másként választott. Nekik legalább megadatott a választás lehetősége, sokaknak nem.
  • Tetsuo #14
    Ez egyfajta butitas es igenytelenseg vegeredmenye.
    NEM kenyerert verekednek, hanem a 3. tv-ert.
    Az emberi meltosag teljesen eltunt a fogyasztoi tarsadalom reklamevo zombijainal. Ezt pedig a tarsadalom "fejlodese" generalta.
  • finizlik #13
    Ez a normális emberi viselkedés.

    Ha valamit meg tudsz szerezni egyszerűbben (jelen esetben olcsóbban) akkor azt fogod választani minden áron.

    Az hogy most minden le van szabályozva meg minden meg van mondva hogy hogy legyen nem feltétlan az a normális.
  • SzirmosSzisza #12
    Lehet konzolhoz kell nekik ;)
  • Bronx South #11
    Néztem pár videót a témában ahol szószerint tömegverekedés van. Ok hogy olcsó meg megéri, de nehogymár ez a bírka színvonal legyen a normális.
  • blint63 #10
    Mondom ezt Magyarországról, de ez szánalmas.
  • szgege #9
    Hát igen ott ahol az állam nem lopja el a béred felét és jóval kevesebb adót kell fizetni,persze hogy az emberek tudnak miből vásárolni. Az meg persze másik dolog,hogy itthon nincs igazán árverseny.Simán csípőből átbasznak a palánkon a legtöbb helyen. Kedvencem ,hogy ha külföldön valamiből többet vásárolok kedvezményt kapok(ez a bizonyos T betűs áruházakra is igaz). Itthon meg szarnak a fejedre.Sőt ha apróbb tételekbe jobb is jársz néha itthon,mintha egyben vennéd meg. :D Nevetséges az országunk!
  • Mister #8
    én is, mondjuk nekem egy 32"-es 1080p lcdtv megy már egy éve, mint monitor.