Berta Sándor

Komplex szolgáltatáscsomagot kell adni a táblagépek mellé

Tajvani lapértesülés szerint a PC-gyártók, elsősorban a Dell és a Hewlett-Packard jövőre kivonulhatnak a tábla PC-k piacáról. A Dell és az Asus képviselői cáfolták az információt.


Barnes & Noble Nook Tablet
A számítógép-gyártók közül több is távozhat jövőre a táblagép-piacról, mivel nem látják az esélyét annak, hogy hosszú távon sikeresen vegyék fel a harcot az Apple iPad készülékével és más termékekkel szemben. A lehetséges távozók között lehet a Dell és a Hewlett-Packard. A DigiTimes tajvani lap a beszállítókra hivatkozva azt írta, hogy emellett a kisebb PC-gyártók, például az Asus és az Acer is követhetik a Dell és a HP példáját. Ennek az az oka, hogy az Asus vagy Acer egészen egyszerűen nem tud olyan nagy és átfogó tartalomkínálatot kiépíteni, mint az Apple, az Amazon vagy éppen a Barnes & Noble amerikai könyvkereskedő cég. A Kindle Fire megjelenése ráadásul a közeljövőben árversenyt indíthat el és az egyre olcsóbb készülékekkel az Asus vagy az Acer már nem tudnak versenyezni. Mindez hatással lehet a Microsoft terveire is.

A Kindle Fire bevezető ára 199 dollár, míg a Barnes & Noble Nook Simple Touch eszköze 99 dollárért már megvásárolható. Amennyiben az Asus, a Dell, az Acer vagy a Hewlett-Packard beszállna a versenybe, úgy le kellene mondaniuk a tervezett profit jelentős részéről, így viszont már nem érné meg nekik a táblagépek fejlesztése, különösen azt figyelembe véve, hogy nem rendelkeznek olyan tartalomkínálattal, mint az Amazon vagy a Barnes & Noble. Ez utóbbi feltétlen szükséges a keresztfinanszirozáshoz, egy olyan üzleti modellhez, mint amit például a játékkonzolok esetén látunk; az olcsón adott készülék árát később a tartalmakon hozzák be.

A Cnet amerikai IT-portál ugyanakkor arról számolt be, hogy két gyártó is cáfolta a DigiTimes állításait. Gary Key, az Asus szóvivője közölte, hogy nem fognak kivonulni a táblagép-piacról. A Dell egyik képviselője szintén cáfolta, hogy ilyen lépést terveznének.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lollerka #1
    en azt hittem h az android adja a tartalmat nem az acer, meg hat ha dragat gyartanak megszivtak, ipadet inkabb a fanbojok tartjak eletben, bar teny h meg mindig tobb aplikacio van az apple cuccokra mint androidra, de a legjobb es ertlemes appok megvannak androidra is, es speciel a fingos aplikaciokat en kihagyom