Gyurkity Péter

Elrajtolt a Nokia Lumia 800, jön a HTC Zeta

A Nokia végre piacra dobta Európában legújabb, zászlóshajónak szánt készülékét, a HTC fejlesztéséről pedig egyelőre renderkép szivárgott ki, kétségbe vonható brutális hardveres jellemzőkkel karöltve.

A Nokia generációváltásának, pontosabban platformváltásának közeledtéről több alkalommal beszámoltunk, október végén pedig az ennek keretében megjelenő készülékekről is írtunk. A Lumia 800 felbukkanása így nem meglepetés, az viszont mindenképpen örömteli, hogy - egyelőre az Egyesült Királyságban, majd ezt követően több európai országban is - elérhetővé vált a fejlesztés, vagyis valóban belépünk az új korszakba, amelyet a Symbian fokozatos kivezetése kísér majd.


Nokia Lumia 800

Több lap beszámolt arról, hogy az okostelefon immár három brit szolgáltatónál is kapható, néhány üzletben pedig olyan nagy volt az érdeklődés az új jövevény iránt, hogy rögtön el is kapkodták azt. Amint azt korábban kiveséztük, a Lumia 800 már Windows Phone 7.5 operációs rendszerrel érkezik, ehhez (három eltérő színváltozatban) 3,7 hüvelykes kijelző, 1,4 GHz-es egymagos processzor, 512 MB RAM, 8 megapixeles hátoldali kamera, valamint 16 GB-os belső tároló jár, WiFi és GPS támogatással, de nem hiányzik a listáról a Bluetooth, a microUSB, valamint a gyorsulásmérő sem. A készülék pontos mérete 116,5 x 61,2 x 12,1 mm, súlya 142 gramm, akkumulátora pedig 1450 mAh-ás. A Nokia komoly reklámkampánnyal készült a szigetországban, az Orange szolgáltató pedig az előrendelők számára ingyen Xbox 360 konzolt is biztosít - nyilván korlátozott számban.


A HTC egy újabb készülékéről eközben kép szivárgott ki, néhány hardveres jellemzővel, amely rögtön felkeltette az érdeklődést. Legutóbb még az Edge leírása váltott ki vitát az érdeklődők között, most pedig az állítólag Zeta névre keresztelt változat fejeli meg a korábbi pletykákat, hiszen valamivel kisebb, 4,5 hüvelykes kijelzővel érkezne, amelynek felbontása 1280 x 720 pixel, ehhez viszont egy 2,5 GHz-es négymagos APQ8064 Snapdragon processzor társulna, amely nem kis teljesítményt biztosítana a megoldásnak. A brutális chip mellé 1 GB RAM, 8 megapixeles hátoldali és 1,3 megapixeles elülső kamera járna, 32 GB-os belső tárolóval, ám a microSD ezúttal hiányzik a listáról, szerepel itt viszont a Bluetooth 4.0, valamint a Beats Audio.

A készülék mérete 109,8 x 60,9 x 9,8mm, súlya 146 gramm, a szoftver természetesen Android 4.0, megfejelve a Sense UI legújabb változatával - remélhetőleg hamarosan kiderül mi is igaz a beszámolóból.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!