Berta Sándor

Megnyílt az első Google Store

A webes cég követi az Apple példáját és saját bolthálózat kiépítésén fáradozik. Ennek első lépéseként a Google Londonban - különösebben nagy csinnadratta nélkül - megnyitotta első boltját.

A világ első Google Store áruháza Londonban, a Tottenham Court Roadon található, a Currys & PC World Megastore szomszédságában. A bolt a Chromezone nevet kapta és ennek megfelelően a kínálatában elsősorban Chromebookok, valamint ezekhez megvásárolható kiegészítők és alkatrészek szerepelnek. A megnyitó meglehetősen szerény volt, nem övezte nagy médiafelhajtás.


A Google a lépéssel az Apple példáját követi; az almás társaság üzletláncának boltjai a cég termékei iránt érdeklődők első számú látogatási célpontjaivá váltak. Az elképzelés bevált, az Apple alig győzi teljesíteni a megrendeléseket és folyamatosan nyílnak az új Apple Store egységek. A sikerre felfigyeltek az amerikai vállalat konkurensei is. A Gogle bízik az új modellben, de a vezetői egyelőre csak kísérleteznek, megpróbálják feltérképezni, hogy milyen boltra - és ami még fontosabb -, milyen termékkínálatra van leginkább igény a felhasználók részéről.


A távlati célok között további üzletek megnyitása szerepel. Az elsődleges cél azonban az, hogy a társaság a kiskereskedelemben is megvesse a lábát, majd megerősítse a piaci pozícióját. A Google maga is részt akar venni a Chromebookok értékesítésében, ugyanakkor a konkrét koncepciót még nem mutatták be. Partnerei közül a Samsung már jelezte, hogy a Chrome OS-t futtató készülékeket kizárólag online akar árulni. A Google viszont szeretne egy más típusú kapcsolatot kialakítani az ügyfeleivel, hogy bárki kipróbálhassa az eszközöket a vásárlás előtt. Az üzlet később alkalmas lehet arra is, hogy a vállalat különböző szolgáltatásait reklámozza. A kérdés már csak az, hogy miként fogadják az első Google-boltot a vásárlók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Tetsuo #12
  Hi mate, can I get some Chrome?
  Two bottle is all right. :)
  Cheers.
 • kvp #11
  Arulnanak inkabb android-os keszulekeket. Mondjuk ez a bolt tenyleg csak egy techdemo, de akkor is erdemesebb lenne a ketto kozzul a hasznalhatobb rendszeruket arusitani.

  Egyebkent ilyen tipusu boltban kipakolt kulon resz van apple-bol es samsung-bol is jopar pesti elektronikai aruhazban.

  ps: A cikkbol egy sor:
  ""Specially trained Chromebook experts will be on hand to offer guidance and advice to shoppers", the company said in a statement."

  Szerintem ha ezt aprilis elsejen jatszak meg, jobban lejott volna az embereknek a vicc lenyege...
 • mad mind #10
  Talán ezért nem volt médiafelhajtás. Ez csak egy próba, hogy az embereket érdekli-e egyáltalán a chromebolt.
 • daninet #9
  ne értsd félre nem vagyok apple fan, de azért náluk lényegesen több cucc van.. gépekből több generáció, alkatrészek, szerviz stb.. a webshopjuk is tele van..
 • fergusonpapa #8
  már rég kiakar a google mászni a szolgáltatok rányékábol többször probálkozott most is elkezdett egyet sztem most bejön,másik probálkozássa ez a bolt.

  lesznek telefonok jobban,ezen kivül vannak már táblák laptopok.mikel még?

  applenél sincs annyi cuc mégis van egy rakás boltjuk.logika emberek logika..
 • xxdani #7
  Hűtőmágnest, fülbevalót, frizbit Chrome ikonnal. Én már meg is vettem a repülőjegyet. Jól bevásárolok.
 • conjurer #6
  Motorala telefont vanilla androiddal tessék!
 • Cat #5
  Nexus telefont. Chromebookot.

  Sztm Motorola cuccokat is fognak árulni.
 • dzsagon #4
  még is mi a faszt vegyek ott? egy keresőt?
 • Ferrer #3
  Szánalom..