Berta Sándor

Reagált a kínai környezetvédelmi kritikákra az Apple

A társaság megkereste a kínai környezetvédelmi szervezeteket és egyeztetéseket kezdeményezett velük. Az Apple javítani szeretne a beszállítóinál uralkodó körülményeken.

Az amerikai cég így reagált az idén januárban és szeptember elején megjelent elmarasztaló jelentésekre, amiket az Institute of Public & Environmental Affairs (IPE) nevű kínai intézet és több más környezetvédelmi szervezet készített. Az IPE többek között azért marasztalta el az Apple-t és számos más IT-céget, mert azok nem figyelnek a beszállítóiknál uralkodó körülményekre.

Az IPE munkatársai az InfoWorld magazinnak megerősítették, hogy nemrég találkoztak a tengerentúli vállalat képviselőivel. A tárgyalásokat az Apple kezdeményezte. Az első találkozóra szeptember elsején, míg a másodikra a közelmúltban került sor. Az első alkalommal a két fél még csak ismerkedett egymással, illetve általános dolgokról folyt az eszmecsere, a második egyeztetésen azonban már konkrét esetek is szóba kerültek. Erre a találkozóra az Apple részéről már megjelentek azok a vezetők is, akiknek a feladata a beszállítók kiválasztása.

Wang Jing, az IPE vezetőhelyettese kijelentette, hogy ugyan még nem sikerült minden pontra kitérniük, de komoly előrehaladást értek el a kérdésben. A jövőben folytatódni fognak a beszélgetések és a környezetvédelmi szervezetek részt vesznek majd a beszállítók kiválasztásában. Elsősorban olyan vállalatok lehetnek majd az Apple partnerei, amelyek az eddiginél jobban figyelnek a környezetvédelmi előírások betartására. Az IPE korábban nem csak az Apple-t marasztalta el, hanem hasonló okokból bírálta a Nokiát, a Sony Ericssont és az LG-t is. A kínai környezetszennyezésben egyébként az Apple több mint 27 beszállítója vesz részt. A helyzetet súlyosbította, hogy a társaság a többi elektronikai céggel ellentétben - egészen mostanáig - alig reagált a kritikákra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • coolbboy83 #3
    A jót nem lehet szídni, a rosszat pedig igen....

    Ha van egy szinész aki jót tesz, adakozik beteg gyerekeknek stb. az nem nagy cucc, sokkal érdekesebb ha meleg, vagy rajtakapják valami sex disznóságon lesifotósok... az a hírérték, a BALHÉ !!

  • hurkaur #2
    Ez tenyleg szomoru :(
  • llaszlo #1
    Milyen érdekes. Itt egy apple hír és nem jönnek a trollok. Bezzeg amikor arról írtak, hogy az apple kocsog szemét cég és szennyezi a környezetet akkor arra mint dögre a legyek úgy jöttek a trollok.