SG.hu

Adaptív rádióhullám-irányítású wifi hálózat

Jelentős megtakarításokat hozhat egy új, szabadalmaztatott drót nélküli technológia, mely az optimális adatátvitel elérése érdekében valós időben konfigurálja a wifi hálózatot. A Ruckus Wireless alkalmazkodik környezetéhez, így a korábbi megoldásokhoz képest egyenletesebb wifi lefedettséget biztosít.

A drót nélküli hálózatok minőségét nagymértékben befolyásolja a környezet. A különböző árnyékolások, például irodabútorok, falak, illetve az egyéb a zajforrások - így maguk a hálózatra kapcsolódó eszközök is - jelentősen ronthatják a jel erősségét. "Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy egy drót nélküli hálózatra csatlakoztatott eszközt igazgatni kellett annak érdekében, hogy minél nagyobb legyen a jelerősség. A Ruckus esetében erre nincs szükség, hiszen a hozzáférési pontok folyamatosan mérik a jelek erősségét, a zajforrásokat, az interferenciát, majd ezek alapján változtatnak a sugárzás irányán és intenzitásán. Ennek köszönhetően a rádiós jelek folyamatosan a legjobb útvonal felé haladnak, a rendszer képes kikerülni az akadályozó elemeket" - ismertette a Ruckus Wireless megoldás legfontosabb előnyét Bán Tibor, a hazai képviseletet ellátó SafeSoft Kft. ügyvezetője.

A Ruckus Wireless ott érzi igazán jól magát, ahol minél több a zajforrás, a fizikai akadály, illetve az ezekből eredő interferencia. Ennek megfelelően a kiadott közlemény szerint kiválóan alkalmas szállodák, gyárak, raktárépületek, illetve olyan irodahelységek lefedésére, ahol a hagyományos drót nélküli eszközök csődöt mondanak. A rádióhullámok adaptív irányítását egy speciális antennarendszer és a hozzá kapcsolódó szoftver teszi lehetővé.


A Ruckus Wireless speciális antennája

A szabadalmaztatott antennatömb 9 darab függőlegesen és 9 darab vízszintesen polarizált antennaegységet tartalmaz, ami 4224 lehetséges antennakombinációt eredményez. A hozzáférési pontokban (access point, AP) alkalmazott intelligens szoftver az antennák optimális "meghajtásán" túl arra is képes, hogy a különböző adattípusokhoz más-más reakcióidőt rendeljen, így egy AP akár 200 klienst is kezelhet egyszerre. A beépített intelligenciának köszönhetően az sem okoz gondot, ha a menedzsmenteszközzel valami probléma történik, a hozzáférési pontok a hálózatra csatlakozott felhasználók számára továbbra is biztosítják a sávszélességet.

Összességében a Ruckus által alkalmazott Beamforming technológia a wifi holtterek megszüntetése révén hatékonyabb munkavégzést, és mind a hálózat kiépítése, mind az üzemeltetése során jelentős költségmegtakarítást eredményez. "Külföldi és hazai bevezetési tapasztalatok alapján elmondható, hogy a konkurens termékekhez képest jellemzően feleannyi AP szükséges a kívánt lefedettség eléréséhez. Ezen kívül az intelligens hozzáférési pontok révén az üzemeltetés során is jellemzően 50 százalékos a megtakarítás, miközben a Ruckus beltéri termékeire korlátozott élettartam garanciát vállal a gyártó" - mondta Bán Tibor.

A már említett Ruckus hozzáférési pontokba épített intelligencia segítségével akár 15 perc alatt ún. meshing hálózat is létrehozható. Ennek során egyetlen AP számára kell biztosítani a hálózati hozzáférést, amit a többi AP egymás közt megoszt, így nagy területek, akár parkok is rendkívül gyorsan és költséghatékonyan lefedhetők.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!