SG.hu

Digitális tobzódás a világ legnagyobb hajóján

A világ legnagyobb luxushajója, az Oasis of the Seas a legkorszerűbb mobil és digitális médiatechnológiákkal vág neki a világtengereknek.

A Cisco és a Royal Caribbean International bejelentette, hogy az Oasis of the Seas, a világ valaha épült legnagyobb és legmodernebb luxushajója az integrált mobil és digitális médiatechnológiáknak köszönhetően műszaki szempontból is a legfejlettebb luxushajójaként rója majd a vizeket. Az Oasis of the Seas valódi építészeti csoda. 16 emelet magas, 2700 kétágyas hajókabinja pedig 5400 utas kényelmes elhelyezésére alkalmas. A tengerjárón az egységes vezeték nélküli hálózat számos új szolgáltatást nyújt.


A hajótest teljes wifi-lefedettséget kapott, így a hajón töltött idő alatt folyamatosan elérhető minden szórakozási lehetőség és szolgáltatás. A hajó valamennyi pincére vezeték nélküli POS-készüléket használ, így a vendégek a hajón bárhol kényelmesen fizethetnek az igénybe vett szolgáltatásokért. A vendégek ugyanezeken a készülékeken írhatják alá elektronikus formában a felelősségvállaló nyilatkozatokat, mielőtt például sziklamászásba vagy korcsolyázásba fognának a hajón, illetve igénybe vennék a kötélpályát.

Az Oasis legénysége mintegy ezer vezeték nélküli IP-telefont használ, amellyel a hajó bármely részén elérhetőek. Az utasok bérbe is vehetnek egy-egy ilyen vezeték nélküli telefont utazásuk időtartamára. A vezeték nélküli hálózaton nem csak felhívhatják egymást vagy szöveges üzeneteket küldhetnek, hanem például megtekinthetik az aznapi programokat is. A hálózat egyben valós idejű helymeghatározásra is használható, így például a gyermekek számára szervezett programok résztvevői egy olyan azonosító címkét kaphatnak, amely a vezeték nélküli kapcsolaton keresztül mutatja meg a szülőknek, hogy gyermekük a hajó melyik részében tartózkodik.

A hajón több mint 300, hálózatba kapcsolt interaktív digitális médiafelület található, amelyen a vendégek például megtekinthetik az éttermek menüit és a szabad asztalok számát, videókat nézhetnek a gyógyfürdő szolgáltatásairól vagy elolvashatják a színházak programajánlatát. Az Oasis több mint 2700 kajütjének mindegyikét kiváló hang- és képminőségű IPTV-vel szerelték fel. Az IPTV-szolgáltatás még zord időjárási körülmények között is jó minőségben teszi elérhetővé a televíziós csatornákat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Willenbrock #3
    Hatalmas mérnöki munka,a finn ipar a topon van.
  • Reb Tevye #2
    Én meg elmennék rá rendszergazdának...
  • Taybore #1
    Egy ilyennel körbelubickolnám a Földet egyszer-kétszer...