MTI

Már 117 millió felett jár a kínai mobilinternetezők száma

640 millió felett jár Kínában a mobiltelefon használók száma, közülük 117,6 millióan mobiltelefonjaik segítségével csatlakoznak az internetre - derül ki a Kínai Internet Információs Központ (CNNIC) legfrissebb jelentéséből.

A mobiltelefonnal böngészők száma az elmúl fél évben több mint kétszeresére emelkedett, akik közül 34 százalék napi rendszerességgel kapcsolódik a világhálóra. A kínai mobilnetezők 74,6 százaléka férfi, és ők alkotják az ország legfiatalabb internethasználó korosztályát is, ugyanis 70,8 százalékuk még nem töltötte be a 19. életévét, összehasonlítva a teljes kínai internet társadalommal, amelynek 35,6 százaléka fiatalabb, mint 19 év.

A kínai internetezők szokásaihoz hasonlóan, mintegy 31,2 százalékos elterjedtséggel a mobilnetezők körében is a közvetlen üzenetküldő szolgáltatások a legnépszerűbbek. 6,6 millióan használnak mobil zenei szolgáltatásokat, és a mobilnetezők 39,6 százaléka olvas a mobilon újságot. A telefon segítségével netezők 15,7 százaléka használ valamilyenvideó szolgáltatást, ami meglepően magas szám, ugyanis Kínában még nem épült ki a nagy adatátviteli sebességre képes harmadik generációs (3G) hálózat.

A mobiltelefonon elérhető elektronikus könyvek is igen népszerűek az ázsiai országban, a felhasználók 27,7 százaléka olvas valamilyen irodalmat a mobilján.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!