Berta Sándor

Mindenki olcsó HP TouchPadet akar

Az Egyesült Államok és Kanada után immár Németországban is kiárusították a TouchPad táblagépeket. Akkora volt a felhasználói érdeklődés, hogy a HP online boltjának rendszere nem bírta a rohamot, és elérhetetlenné vált.

A Hewlett-Packard hivatalos német online üzletében 99 euróért árulták a tábla PC 16 gigabájtos változatát, a 32 gigabájtos TouchPad modell 129 euróba került, míg a 64 gigabájtos verzió 179 eurót kóstált. A HP Pre 3 akciós ára 79 euró, a HP Veer ára pedig 59 euró volt. A vállalat képviselői hangsúlyozták, hogy az akciós termékek vásárlóinak is teljes körű garanciális és szervizszolgáltatások járnak.

Az akció bejelentését követően annyira megugrott az online bolt látogatottsága hogy a rendszer nem bírta a rohamot, és gyakorlatilag összeomlott. Ugyanígy járt számos más partnercég is. A Cyberport nevű online kereskedőház rendszere szintén csütörtököt mondott, miután a webshopjában 99 euróra módosították a 16 gigabájtos TocuhPad árát. Az üzemeltetők elég érdekes megoldáshoz folyamodtak, az eredeti 399 euróra változtatták az árat, így a bolt ismét elérhetővé vált.


Volker Smid, a HP Németország ügyvezetője bejelentette: tekintettel a kialakult helyzetre a következő napokban kapcsolatba lépnek a partnereikkel és az ügyfeleikkel. A céljuk az, hogy minden felmerülő kérdést tisztázzanak. Smid hozzátette: az érintett személyi rendszerek csoport (PSG) jövője várhatóan 12-18 hónapon belül dől el, több konstrukció is lehetséges.

A társaság döntését, miszerint felhagynak a számítógépgyártással és megválik minden olyan termékétől - okostelefonoktól, táblagépektől -, amelyen a webOS fut, sem a webOS fejlesztői, sem a felhasználók nem fogadták megértéssel. "Ez egy arculcsapás a webOS-fejlesztők számára" - mondta Rene Hennig, a gjuce GmbH képviselője. A szakemberek arra számítanak, hogy valamelyik cég felkarolja az operációs rendszert és továbbra is lehet majd kapni a piacon webOS-t futtató termékeket.

Az első TouchPad-végkiárusításra az Egyesült Államokba és Kanadában került sor. Az árkedvezmény akár 75 százalékos is lehetett. A szemfüles és szerencsés vásárlók órák alatt elkapkodták a HP táblagépeit. Végül a Best Buy cég a HP kérésére leállította a kiárusítási akciót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sempron07 #5
    100€-ért egy ilyen táblagép??? :D
    A hülyének is megéri, GPS-t alig kapni ennyiért, bármennyire is gagyi és felesleges is ez a táblagép HP.
  • opeca #4
    Hülye ez a HP.
  • Laza #3
    Nem hinném, hogy bárki megveszi annyiért. Ez egy olyan termék, ami most még elműködik, de a támogatottsága nem sokáig él.
  • lammaer #2
    Nem egészen... ha jól emlékszem, az eredeti áron a kutyának sem kellett, több százezer darab rohadt a raktárakban.
  • DjDano #1
    Talán okosabb lett volna kicsit drágábban adni, akkor nem vásárolja föl a sok nyerészkedő seggfej, hogy aztán tovább adja 2-300 dollárért