Berta Sándor

Saját céget alapít Randi Zuckerberg

Mark Zuckerberg testvére úgy döntött, hogy feladja a Facebooknál betöltött marketingvezetői pozícióját és saját céget hoz létre, ami a média területén fog tevékenykedni.

A hölgy egy rövid Twitter-üzenetben erősítette meg távozási szándékát és közölte, hogy vegyes érzelmekkel hagyja el a Facebookot. Randi Zuckerberg gyakorlatilag a platform sikerének egyik fő letéteményese, hiszen 2004 óta segített a testvérének abban, hogy a közösségi oldal a világ egyik legsikeresebb internetes cégévé váljon. A távozása nem csak személyes okokból érintheti érzékenyen Mark Zuckerberget, hanem azért is, mert Randi a Facebook marketingvezetője és egyben egyik arca volt. Számos politikai műsorban képviselte a portált, amerikai televízióadókkal dolgozott együtt és különböző rendezvényeken is képviselte a vállalatot.

Randi a Facebooknál eltöltött idő során mindent elkövetett azért, hogy elérje: a médiaágazat vegye át a közösségi hálózatok mechanizmusait, ami sikerült is. "Hihetetlen sok dolgot értünk el, de még mindig nagyon sok teendő van. Emellett vannak más lehetőségek is arra, hogy ebben a változási folyamatban szerepet tölthessek be. Most jött el a tökéletes idő számomra ahhoz, hogy a Facebooktól távol felépítsem a saját vállalkozásomat, ami a médiaágazat izgalmas trendjeivel foglalkozik majd" - írta a hölgy két kollégájának. A levelet az All Things Digital hozta nyilvánosságra.

Randi Zuckerberg hat éven keresztül dolgozott a Facebooknál, előtte 2003-ig a Harvard Egyetemen pszichológiát tanult. 2008-ban ment feleségül Brent Tworetzkyhez és idén született meg az első gyermeke. Zuckerberg testvére elmondta, hogy a terhessége is segített neki abban, hogy elgondolkozzon a közösségi oldalon túli életén és a saját céljait is átgondolja. A legutolsó Facebook-bejegyzése óta egy hét telt el. Az új cége az R to Z Media, amely szeretné a közösségi tartalmakat a jelenleginél erősebben integrálni a hagyományos médiavállalkozások rendszereibe. Közlése szerint a legtöbb örömöt azok a projektek okozták számára, amelyben ezt megvalósíthatta. Ilyen projekt volt a Facebook és a nagy amerikai televízióadók kapcsolatának erősítése. A platform és a CNN közösen tudósított például Barack Obama amerikai elnök beiktatási ünnepségéről is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • shaddam #4
    Naivan azt hittem megpróbál maradandó értéket alkotni.Médiaágazat izgalmas trendjei...
  • endrev #3
    Na, ennyit a Randiról...
  • wraithLord #2
    Ég veled, Randi!
  • Rotyoka #1
    Randi?