Berta Sándor

Zenetároló szolgáltatást indít az Apple

A zenei piacon az Apple szeretné megelőzni a legújabb fejlesztésével, egy online zenetárolóval a Google-t. Bár az ajánlat a közeljövőben elérhető lehet, még nem sok információ látott róla napvilágot.

A Reuters gazdasági hírügynökségnek a nevük elhallgatását kérő Apple-munkatársak azt mondták, hogy az online zenetárolóval kapcsolatos fejlesztési munkákat a cég már sikeresen befejezte és jelenleg a szolgáltatás elindítását készítik elő. A megoldás lényege, hogy a segítségével az iTunes Store ügyfelei a megvásárolt zeneszámokat, illetve zenei albumokat a társaság szerverein tárolhatják majd és azokhoz akár az otthoni számítógépeikről, akár az okostelefonjaikról egyszerűen és gyorsan hozzáférhetnek.

Az Apple ugyanakkor még számos feladatot kénytelen megoldani. Ezek egyike például, hogy még nem írták alá a zeneipar képviselőivel az új licencszerződéseket. Ennek hiányában pedig a vállalat nem tudja elindítani a zenetárolót. Mindenesetre túl sok ideje nincs a konszernnek, mivel a Google is hasonló szolgáltatást tervez, ezért az Apple-nek mielőbb lépnie kell ebben az ügyben. A Google rendszere egyébként szintén a licenctárgyalások miatt csúszik.

Az Apple célja, hogy már a következő hetekben bemutathassa a szolgáltatást, hiszen az Amazon megelőzte a céget, mivel néhány hete bemutatta a Cloud Drive és a Cloud Player nevű megoldásait. Igaz, az Amazont azonnal támadta is a zeneipar, mondván: nem rendelkezik a szükséges licencekkel. Nem véletlen, hogy az Apple nem szeretné magát kitenni ilyen támadásoknak.

Persze nem az Amazoné az első felhő alapú zenei szolgáltatás, hiszen a Cloudrocker.net és a Cloudspeakers.com oldalak már tavaly tavasszal elérhetők voltak. A két portál üzemeltetői már akkor megjósolták, hogy ezek az ajánlatok jelenthetik a jövőt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!