Gyurkity Péter

Újabb Acer és Dell telefonok érkezőben

Nem tétlenkedik a két PC-gyártó, jóllehet a Dell idén nem a mennyiségre helyezi majd a hangsúlyt - mindketten piacra dobnak viszont Android és Windows Phone 7 okostelefonokat egyaránt.

Szinte egyszerre futott be a hír az Acer és a Dell idei terveiről, így ezekről érdemes egyazon cikkben beszámolni. Előbbi immár saját termékkel igazolja azon korábbi értesüléseket, hogy a Windows Phone 7 platform mellett is kiállnak, utóbbi pedig minden operációs rendszerrel bemutat majd újabb változatokat.


A pár napja bemutatott Acer Iconia Smart

Az Acer tajvani források szerint a tavalyi Android-roham után most a riválist is kipróbálja, igaz ezt nem fogják elsietni, hiszen éppen most rántották le a leplet az Iconia Smart készülékről, a WP7 esetében pedig a megjelenés valószínűleg összefügg majd a szoftver fontos frissítésével. Steve Ballmer a Microsoft részéről azt már korábban elárulta, hogy még idén érkezik a multitaszking és a Kinect támogatása, valamint az IE9 Mobile és a SkyDrive integrálása, emellett további kiegészítéseket terveznek, hogy a platform minél többek számára váljon igazán vonzóvá. Az Acer részleteket nem közölt, azt azonban tudjuk, hogy évente 7-10 okostelefont szeretnének piacra dobni.

Ami a Dell elképzeléseit illeti, itt egyaránt számíthatunk Android és WP7 okostelefonokra, a nemrég kiszivárgott útiterv ugyanis mindkét platformot megemlíti. Az első újonc a meglévő Venue Pro frissítése lenne, amely április közepén futna be, Venue Pro MLK néven, "Windows Phone 7 Next Gen" alatt. Ezt júliusban a Wrigley kódnevű készülék követné, 1 GHz-es processzorral, 4 hüvelykes érintőképernyővel (800 x 480 pixel felbontással), csúsztatható QWERTY-billentyűzettel, 8 megapixeles kamerával, a már említett szoftveres frissítésekkel.


Az Android oldalán a PC-gyártó a Hancock kódnevű változatot augusztusban, a Millenium jelzéssel ellátott utódot pedig októberben mutatná be. Mindkét példány ikermagos chippel, 8 megapixeles kamerával (1080p videórögzítéssel), elülső kamerával, 4 hüvelykes qHD-érintőképernyővel, valamint csúsztatható QWERTY-billentyűzettel jelenne meg - a Millenium esetében a kijelző 4,3 hüvelykes lenne.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • quentit #2
    vegre megjelenik az elso 4 colos, qwerty-s telefon? eddig europai halozatokhoz nem volt ilyen ha jol tudom, a max. meret 3.7 col volt...

    egy 4.3-as, qwerty-s megoldas persze megjobb lenne de a kepbol ugy tunik ahhoz nincs qwerty...
  • fergusonpapa #1
    ihj ez nagyon tetszik