Gyurkity Péter

Jön az Acer Iconia okostelefon

Immár több PC-gyártó is bemutatta saját mobil készülékét, az Acer ráadásul nem is számít újoncnak ezen a téren, az Iconia családon belül azonban ez lesz az első ilyen megoldás - érkezik az LG Optimus 3D is.

Az Acer eddig elsősorban táblákat és egyéb hordozható eszközöket mutatott be a már említett Iconia sorozat tagjaiként, most azonban befutott az első okostelefon is, amely nagyjában-egészében a már megszokott jellemzőkkel érkezik, hatalmas meglepetésre tehát ezúttal nem számíthatunk (egy-két apróságon kívül).

Az Iconia Smart az első beszámolók szerint 4,8 hüvelykes, 21:9 érintőképernyővel jelenik meg, amely legfeljebb 1024 x 480 felbontást támogat, ehhez pedig 1 GHz-es Qualcomm Snapdragon processzor, Android 2.3 operációs rendszer, továbbá az Acer saját maga által kidolgozott felhasználói kezelőfelülete társul, Dolby Mobile hangzással, hátoldali 8 megapixeles LED flash, illetve elülső 2 megapixeles kamerával. A készülékről nem hiányzik a giroszkóp, a gyorsulásmérő, valamint a 802.11 b/g/n WiFi, illetve Bluetooth 2.1 és a 14,4 Mbps-os HSDPA támogatás sem. Az európai ár 500 euróról indul.


Az LG a maga részéről az Optimus 3D okostelefonról rántotta le a leplet a Barcelona városában zajló Mobile World Congress alatt. Ez nemcsak azért tarthat számot jelentős érdeklődésre a felhasználók részéről, mert speciális szemüveget nem igénylő 3D-technológiát támogat, hanem azért is, mert a Google illetékeseivel kötött megállapodás részeként a készülék tulajdonosai könnyen tölthetnek majd fel a YouTube lapjaira 3D-tartalmakat. Az Optimus 3D egyébként 4,3 hüvelykes kijelzőt, 1 GHz-es OMAP4 ikermagos processzort, 512 MB LPDDR2 memóriát, 8 GB-os belső tárolót, valamint A-GPS technológiát és egy 1500 mAh-ás akkumulátort tartalmaz.

A pontos megjelenési időpontról még nem esett szó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hangulati #5
    "appointment with Dr. Faust in 101 restaurant."
  • Thaison #4
    Nem tudom, nekem ez a teló valahogy túl hosszú:) Nem hiszem hogy ez valami kényelmes lenne a használatban. Acer-t nem szeretem mint gyártót szóval ilyen telóm biztosan nem lesz, ettől függetlenül a készülék tudása elég korrekt.
  • Darth Sith #3
    4,8" már túl nagy, a 4,3" desire hd is a határon táncol már.
  • VRSDM #2
    21:9 és űber felbontás. ezért tetszik ;)
  • aronvirginas #1
    Egész jó a kezelőfelület, végre nem egy újabb tucat-androidos mobil.