Gyurkity Péter

Elrajtolt a Dell Venue okostelefon

A PC-gyártó újabb készüléke Hong Kongban debütált, és várhatóan januártól érkezik majd meg újabb országokba, miközben a HTC az EVO Shift 4G névre keresztelt megoldással készül az újabb rohamra.

Még karácsony előtt futottak be az újabb hírek a két fejlesztés várható érkezéséről, amely azt vetíti előre, hogy a gyártók nem lankadnak, és újabb változatokkal igyekeznek meghódítani a potenciális vásárlók szívét. A Dell már piacra is dobta saját megoldását, igaz egyelőre kizárólag Hong Kong városában, amely továbbra is különleges státusznak örvend Kínán belül.

A Venue okostelefon sokban hasonlít a korábban elrajtolt Venue Pro változatra, ám azzal ellentétben nem tartalmaz teljes QWERTY-billentyűzetet, és a Windows Phone 7 operációs rendszer helyett az Android 2.2-es változatára támaszkodik, amelyet a Stage kezelőfelülettel szabtak némileg egyénire. A telefon méretei 121 x 64 x 12,9 mm, súlya 164 gramm, 4,1 hüvelykes AMOLED-érintőképernyője 800 x 480 pixeles felbontást támogat, ehhez pedig quad-brand GSM, EDGE, WCDMA, HSDPA és HSUPA támogatás társul. Az 1 GHz-es Snapdragon chip mellett 512 MB RAM, 8 megapixeles kamera, microSD és microUSB csatlakozó, továbbá GPS, Bluetooth, WiFi, illetve G-érzékelő található a listán.


A Dell Venue ezt követően Dél-Koreában rajtolhat majd el, a további országokban pedig várhatóan januártól jelenik meg. Ára Hong Kongban nagyjából 500 dollár, így minden bizonnyal ehhez hasonló szintre számíthatunk a többi régióban is.

A HTC terveiről is külső források számoltak be, tekintettel arra, hogy a cég mélyen hallgat azokról, legalábbis ami az EVO Shift 4G okostelefont illeti. Képek, valamint néhány részlet bukkant fel a készülékről, amelyek megerősítik annak létezését, ezek alapján pedig úgy tűnik, hogy csúsztatható QWERTY-billentyűzet, 800 MHz-es processzor, hátoldali kamera, valamint Android operációs rendszer található a terítéken. A hivatalos megjelenésre a következő hónapban, vagyis januárban kerülhet sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Rol06 #26
    Ehhez már muszáj hozzászólnom

    Tehát, hogy lehet ekkora baromságot irni, hogy inkább veszel 8 db sd kártyát és arra pakolgatod fel a szaros filmjeidet???
    Ember észnél vagy te???
    Mielőtt elmegyek pakolgassam az sd kártyára a dolgaimat és majd útközben, vagy akárhol cserélgessem a telomban??

    Mit akarsz?? Összehasonlitani egy notebookot a szaros okostelefonoddal??
    Te lehet az űrben jársz már, de ez még csak a FÖLD!, Pls hagy ne magyarázzam már el mi a különbség...

    Ez tetszett:
    "Olyan jó látni, ahogy a divatpatkány buta iPhone tulajok vitatkoznak a műanyag szappantartó tulajos Samsung tulajokkal.... "

    Teljesen korrekt, A legtöbb Iphone tulajnak mivel van tele a telója?? Finganimációs JÁTÉK, visszamondós JÁTÉK, és JÁTÉK, JÁTÉK... (A többség minek veszi meg, VAGÁNYKODNI !!!, ez kb. olyan mint gimiben miért cigizel? mert hát az olyan "kemény")

    Ne is beszéljünk arról, hogy most egy PSP-ét mennyiért utánad dobnak már...
    Nekem egy E71-em van és az összes okostelefon "tulajdonsága" bőven elég a számomra, pedig egy jópárat kihasználok.

    Könyörgök gondolkozzatok már mielőtt leirtok valamit...

    Miért van laptopom? Egyetemre járok és hurcolom oda vissza a kolesz és az otthonom között, meg ha prezit kell tartanom éppen 50 km-re csak bedobom...
    Ez miatt vettem én laptopot, de egyik nőismerősöm szeretne kényelmesen az ágyból netezni, pedig mellette ott van a bivaly erős gépe... Tehát ki miben látja a dolgok kihasználhatóságát...
  • Pukkka #25
    Olyan jó látni, ahogy a divatpatkány buta iPhone tulajok vitatkoznak a műanyag szappantartó tulajos Samsung tulajokkal....
  • narumon #24
    "(nagyobb hülye aki laptopot visz magával mint sd kártyát az biztos, van egy párszázszoros méret és tömegbeli különbség a kártya javára :D)."

    Igen meg párszázszoros használatbeli különbség.

    Azért nézzük csak elmegyek nyaralni; Viszem a fényképezőmet amiben alapból most egy 32GB-os SD kártya van. Persze mivel sokat videózok igy ez nem elég, tehát mivel nincs nálam sem notebook sem más egyébb ezért viszek belőle a 3 hétre mondjuk 4-5db-ot (mennyibe is kerül?), mivel esténként azért jó lenne egy-egy filmet vagy sorozatot megnézni (és majd kucorgunk a telefon képernyője előtt a párommal), ezért ebbe is veszek mondjuk 4-5db 8-16GB-os kártyát. (mennyi is az ára?). És még csak teljesen alap hétköznapi dolgokról beszéltem....

    "A kettős mérce az a te eszközöd (gyak minden szar ami nincs az iphone-ban másban meg benne van extrában, az pedig mindig tökéletes ami benne van :D)"

    Igen valóban, az extrém példáid mind azt mutatják, hogy az én eszközöm a kettős mérce. Gratula gratula.
  • opeca #23
    Ez a Dell szarik legjobban a környzetvédelmre a gyártási folyamatok során, úgyhogy ha nem probléma én az életben nem fogok Dellt vásárolni.

    Baj???
  • sanyicks #22
    senki, igaz laptoppal sem. (nagyobb hülye aki laptopot visz magával mint sd kártyát az biztos, van egy párszázszoros méret és tömegbeli különbség a kártya javára :D). Na meg manapság mivel ilyen szintre emelkedtek az okostelefonok, egy bizonyos réteg nemnagyon fog többé laptopot venni... mert minek.
    Nekem nem volt még laptopom (it-s létemre), de már nem is lesz már. Túl nagy, nehéz, és drága, és van már jóval hordózhatóbb cuc. Ha erő kell asztali, ha hordozhatóság akkor okostelefon vagy max tablet, a laptop most már olyan semmilyen olyan két szék közé esős, hát még a netbook...

    A kettős mérce az a te eszközöd (gyak minden szar ami nincs az iphone-ban másban meg benne van extrában, az pedig mindig tökéletes ami benne van :D)
  • pbanfa #21
    Meg annyi, hogy a Venue Prot mar probaltam. Egy nagyon szepen, igenyesen kivitelezett keszulekrol van szo. A Venue Pro egyetlen hibaja a wp7. Azzal valahogy nem sikerult megbaratkoznom. Persze ez is csak izles kerdese. Van aki az Android elleneben a wp-re eskuszik.
  • pbanfa #20
    iPhone tapasztalatom nincs, bar egyszer szivesen kiprobalnam. Android tapasztalatom viszont van, mind Dell Streak, mind pedig HTC-rol. Az Android tapasztalatom viszont nagyon jo. Nekem meg nem fagyott le, gyors es eleg jo a software kinalat hozza.
    Amit hianyolok a Dell-nel, az a kurzor mozgatas lehetosege. Mind a HTC-nel, mind a Samsungnal ott van az optikai trackball, de a Dell erre nem gondolt. Ugyan ez a helyzet a Venue Pro-val. Ott a qwerty, de a kurzort csak ugy tudod pozicionalni, ha megprobalsz pontosan celozni az erinto kepernyon.
  • narumon #19
    Nah pont ezt akartam én is mondani.

    Egyébként egy jellemző teszt végszó egy külföldi újságból:

    "This really is a territory where personal preference will determine which the better screen will be, the differences are that minuscule."
  • narumon #18
    Okés jó, te nyertél.
    Kettős mérce rulez ugye.

    (Pszt, azért kérdezz körbe a világon, hogy ki rohangál 8db SD kártyával és ki laptoppal, lehet hogy meg fogsz lepődni)
  • FecaA #17
    Csak hogy én is beleszóljak a vitába :D Barátnőm most vett magának Galaxy S-t, és a kijelzője enyhén szólva felemás. Fekete az tényleg az (technológiából adódóan), DE! A fehér, az bizony sárga azon a kijelzőn, és én sem tudom megmondani, hogy az iPhone-om vagy annak a telefonnak a képe szebb. Akartam váltani androidra, de a gyenge szoftverkínálat és a használhatatlan sebesség miatt (igaz, ez a Samsung hibája), inkább maradok az én kis jól bevált iPhoneomnál.

    Ui.: Aki nyaralásra tömérdek memóriakártyán visz magának filmet a kis b#zi telefonjára, az inkább lője fejbe magát :D