Gyurkity Péter

Részletek a Dell okostelefonjáról

Végre újabb képek szivárogtak ki a Dell készülőben lévő telefonjáról, amelyek mellé ezúttal a teljes technikai specifikációt is megkaptuk - közeledik a hivatalos megjelenés.

A Dell Benzine kódnéven fejlesztett okostelefonjáról utoljára június közepén írtunk, amikor egy meglehetősen homályos kép jelent meg a készülékről - soványka információ volt ez, mégis több, mint a semmi, most azonban sokkal több adatot ismerhetünk meg a fejlesztésről. Az új képek szintén nem élességükkel emelkednek ki a tömegből, ám kárpótlásul szemügyre vehetjük a részletes specifikációt.


Az információt megjelentető lap ugyanis hosszabb listában sorolja fel a várható jellemzőket, amelyeket érdemes előrevennünk. Eszerint a támogatott technológiák között megtalálható a GPS, az EDGE, illetve a GPRS, a készülék pontos méretei pedig 58 x 122 x 11,7 mm, amelyhez 103 grammos súly társul. A kijelző mérete 3,5 hüvelyk, a maximális felbontás 640 x 360 pixel, a felhasználható színek száma 262 ezer. A képernyőn megjelenő QWERTY-billentyűzetet kézírás-felismerő funkció és multi-touch technológia egészíti majd ki.

A támogatott szoftverek listáján ott lesz a Microsoft Exchange, az azonnali üzenetküldő alkalmazások között pedig a Google megoldását, az AIM, a Yahoo, valamint az MSN programokat találjuk meg. A készülék 3 megapixeles beépített kamerával érkezik (auto-fókusz, 8x-es digitális zoom, beépített képszerkesztővel), amellyel videót is felvehetünk. Az USB 2.0 és Bluetooth 2.0 technológiák mellett szerepel a listán az A-GPS, valamint egy MicroSD-illesztő is.

Az okostelefon a forrás szerint már bevethető állapotban van, a rajtra valószínűleg Kínában kerítenek sort az elkövetkező hetekben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #33
    Viszont a hekk az egy szoftver elinditása és kb 3 gomb megnyomása.
  • Ferrer #32
    Á, az hekk nélkül nem megy. :(
  • Ulkesh #31
    Ha meg annyira kell a multitask, akkor telepíted a Backgrounder-t és kész.
    20-30 alkalmazás kényelmesen elfut a háttérben anélkül, hogy különösebben lassítaná készüléket.
    De igazából szinte soha nem használom, mert az esetek többségében szükségtelen.
  • narumon #30
    MSN-re én Fringet használok. Megmondod neki, hogy online vagy és engedélyezed a push notificationt. Ezután "kilépsz" és elkezdesz könyvet olvasni, ha valaki ir akkor azt megjelenik a telefon kijelzőjén rögtön, és ott az answer gomb már vissza is dobott a fringbe. Ehhez nem kell multitask.
  • Ferrer #29
    Egyébként egyet kell értenem azzal, hogy a multitask hiánya rohadtul idegesítő az apple telefonjában. Szóval jó lenne, ha miközben olvasok egy könyvet, átválthatnék gyorsan a szótárra, esetleg Safarira további infót nézegetni. Az se lenne rossz, ha eközben fent lehetnék MSN-en, ha éppen várok valakit..
  • Ulkesh #28
    "neked sem lehetett túl sok közöd életedben ahhoz amit szapulsz. "

    A Hero-ban lévő vas közel 5 éve fejlesztett alkatrészekből áll (gyakorlatilag a rendszer erőforrásait képes kiszolgálni, nincs tartaléka és egy komolyabb alkalmazás, vagy több alkalmazás együttes futtatása két vállra fekteti).
    A rendszer, ha ténylegesen használod akadozik, ez a személyes tapasztalatom és az összes teszt szintén említi.
    Android-ra a többi platformhoz képest elenyésző az alkalmazások jelenlegi száma.

    Tartok tőle, hogy te nem vagy tisztában azzal, hogy mihez szólsz hozzá :D
  • 5c0rp330n #27
    "A Hero-t alig olcsóbban kapod meg, cserébe kapsz egy 5 éves hardvert, akadozó rendszert, kevés alkalmazást.
    A baseband részének gyerekbetegségeiről meg ne is beszéljünk."

    5 éves hardver?
    akadozó rendszer?
    kevés alkalmazás?

    neked sem lehetett túl sok közöd életedben ahhoz amit szapulsz.
  • Ulkesh #26
    Nem általában az iGO-val van gond, hanem az iPhone-os iGO-val.
    Kicsit össze lett csapva és ez látszik rajta. Lassú és pontatlan. Mindezt azzal magyarázzák, hogy az iPhone-ban késik a GPS, érdekes módon a Navigon-ban nem késik.
  • Tetsuo #25
    miert nem jo az iGO? elegge innovativ ceg fejleszti na es magyar..
  • Ulkesh #24
    No igen, a Navigon körökkel jobb az iGO-nál.