Gyurkity Péter

Itt a Dell első Windows 7 mobilja

A Dell a tengerentúlon rántotta le a leplet sorrendben első olyan okostelefonjáról, amely már a Windows Phone 7 operációs rendszerre támaszkodik. Az Intel eközben Moszkvában mutatta be saját megoldásait.

A PC-gyártó saját oldalán már szemügyre vehetjük az új okostelefont, amely Dell Venue Pro néven jelenik majd meg az üzletekben az Egyesült Államokban. Ez korábban Lightning kódnéven volt ismeretes, most azonban végre megismerhetjük a hivatalos specifikációt, valamint a kereskedelmi árakat.


A Venue Pro ezek szerint 4,1 hüvelykes AMOLED érintőképernyővel érkezik, amely 800 x 480 pixel felbontást támogat. A kijelzőt a Gorilla Glass elnevezésű megoldással teszik még ellenállóbbá a különböző behatásokkal szemben. Az izomerőről az 1 GHz-es Snapdragon chip gondoskodik, emellett pedig teljes QWERTY-billentyűzetet, 5 megapixeles flash kamerát, 802.11 b/g Wifi és Bluetooth 2.1 támogatást, microUSB csatlakozót, a szokásos 3,5 mm-es jack dugót, valamint egy 1400 mAh-ás akkumulátort találunk a felsorolásban. Egyelőre az előrendelés elérhető a tengerentúlon, az első példányokat pedig várhatóan december 9-től kezdik majd leszállítani.

A támogatott sebességek listáján HSDPA 7,2 Mbps, illetve HSUPA 5,76 Mbps szerepel, a várható kereskedelmi ár pedig attól függ, hogy hajlandóak-e a vásárlók 2 éves előfizetést vállalni a T-Mobile üzleteiben, avagy sem. Hűséggel a 8 GB-os modell mindössze 100 dollárt kóstál, a 16 GB-os változat pedig 150 dollárba kerül az előrendelők számára. Hűség nélkül természetesen ennél jóval többről beszélünk, a kisebb változat 450, a nagyobbik pedig 500 dollárt ér.


Eközben az Intel sem tétlenkedik, Moszkvában ugyanis egyszerre két fejlesztésüket is bemutatták, amelyek már az új Atom chipekre, valamint a MeeGo operációs rendszerre épülnek. Ezek egyike egy tábla PC, a másik viszont egy okostelefon, nagyjából a megszokott jellemzőkkel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bordapapa #7
    Do not feed the troll.
    Ferrer a retardizmus áldozata.
  • chuky123 #6
    Na ez aztán féltégla mobil. Nem is mert ez már egész tégla méretű
  • Ferrer #5
    És még csillagot se kaptam! Vagy amivel itt jelölik a veszélyes elemeket (sanyicks gondolom tudja)
  • a_n_d_r_e_w #4
    De unalmas egy troll vagy, nem dobnak mar ki innen?
  • Ferrer #3
    Az **droid elbújhat.
  • Ahoy #2
    Az az Inteles telefon lehet érdekes.... most építettek egy mobilt x86-ra?
  • Kasya #1
    Egy normal meretu ember alkar meretevel veteksztik a telefon hossza... xD