Gyurkity Péter

Gyorsan szaporodnak a Windows Phone 7 alkalmazások

Friss adatok szerint a Windows Phone 7 platformra megjelenő külső alkalmazások száma gyors ütemben növekszik, ezen a téren még az egyébként jól teljesítő Android rekordját is sikerült lepipálni.

Több lap is beszámolt az elmúlt napokban a Microsoft mobil operációs rendszerének eredményéről, amellyel a szoftver felhívta magára a figyelmet. Az IDC adatai szerint ugyanis alig 2 hónap alatt több mint 4 ezer külső alkalmazást sikerült hozzáadni a kínálathoz, ehhez pedig az Androidnak több mint 5 hónapra volt szüksége, vagyis az új rivális jóval rövidebb idő alatt teljesítette a fontos mérföldkövet.

A sikerszámba menő eredményt többféleképpen is magyarázzák, az ugyanis korántsem biztos, hogy az operációs rendszer jó fogadtatása és gyors terjedése az egyetlen ok. Egyszerűen arról van szó, hogy egyrészt immár sokkal többen szeretnének haszonra, vagy legalábbis ismeretségre szert tenni az okostelefonokra megjelenő külső alkalmazások elkészítése és forgalmazása révén, mások pedig az iOS és az Android platformokon már meglévő alkotásaikat portolják át gyorsan az új rendszerre. Azt sem feledhetjük el, hogy a Windows esetében jóval szélesebb tábor van birtokában az alapvető tudásnak és a különböző programozási fortélyoknak, így eleve nagyobb számban csatlakozhatnak a külső fejlesztők köreihez.

A Microsoft számára mindenesetre fontos eredmény, hogy gyorsan bővül az alkalmazások száma, ez ugyanis előfeltétele a további gyors terjedésnek. Szakértők elképzelhetőnek tartják, hogy az alkalmazások terén a Windows Phone 7 hamarosan előreléphet a harmadik helyre, itt ugyanis várhatóan nem sok ellenállásban ütközik majd az olyan riválisok részéről, mint a webOS, a Blackberry OS, vagy akár a Symbian. Ezzel pedig felzárkózhatnak a nagyok mögé, és a mobil operációs rendszerek versenyében szintén meglehet a negyedik, vagy akár harmadik hely.

Ezt valamikor a jövő év közepére érhetik el - meglátjuk, teljesül-e a jóslat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asysoft #17
    No nehogy már az 1-2-4 eurós dolgok megvásárlása gondot okozzon egy ilyen telefon birtokában:)
  • chuky123 #16
    Reméljük ezt is hamar feltörik és mehet a warez rá ezerrel.
  • mflex #15
    Az viszont biztos, hogy most már napi 100 új körül lehet az alkalmazások a market-re, mindennap átböngészgetem, és sok olyannal találkozom, ami előtte nap még nem volt. Nagyon vad módon beindultak, persze mint lentebb írtam biztos sok a moslék is köztük. Azokat át is ugrom, melyek legalább nem kaptak 50-100+ pontozást. Majd kiderül mi lesz ebből, idáig kb 70 dollárt költöttem el, és mint írtam a másik topikban, ebből 20 pénzkidobás volt.
  • sanyicks #14
    A fejlesztőeszközök, ingyenesek, de pénzt kapnak a fejlesztők ha wp-re fejlesztenek :) olvassál utána. Mindig így csinálják hiszen minőségben hát... nem túl erősek.
  • strogg #13
    "Microsoft uralja az egész világ tömegkommunikációjá" egy frászt :D
    A kommunkiáció történhet email-ben: platfrom független, lehet facebook, csak böngésző kell hozzá, lehet mobil: kihalóban a win mobilon, tablet piacon ott sincs, cloud -ban a google az úr. Egyszóval az m$ kizárólag a desktop PC-t uralja, semmi mást. Ha Isten csettintene egyet, és eltünne az összes win, a világ kommunikációja észre sem venné. :)
    Mindenki ugyanúgy szánkázna tovább a weben, olvasgatná a leveleit, nyomná a farmville-t a facebook-on, ios/androidos/symbian-os telóján folytaná a beszélgetést. :)
  • Soto #12
    a Microsoft uralja az egész világ tömegkommunikációját. Központosított, "modern rabszolgatartás". Ráadásul a magukat szabad polgároknak hívő rabszolgák meg vannak győződve, hogy Bill Gates uralma az ő érdekeit szolgálja. A társadalom fennmaradó része ki van rekesztve. A demokrácia XXI. századi torzója!
  • asysoft #11
    Ugyan már, Sanyix szerint minden, amit a Microsoft készített egyenesen a sátántól való, és csak azért készítenek alkalmazásokat a platformjukra a fejlesztők, mert jól lefizetik őket, a felhasználók pedig rákényszerülnek a használatukra, mert az MS-bérenc programozók galád módon arra fejlesztenek, nem a mindenki számára sokkal jobb alternatívákra.

    #5: ahogy eddig olvastam/hallottam, itt sem a minőségi alkalmazások dominálnak, remélhetőleg csak a számok növelése érdekében tartják ideiglenesen lent azt a bizonyos lécet...

    Egyébként meg kíváncsi vagyok, mikor lesz elérhető nálunk is a Marketplace fizetős szekciója - remélhetőleg itt is az Apple példáját követik...:)
  • Hegi90 #10
    Látom te is utánaolvasol a dolgoknak, mielőtt beszélsz róla

    Igen, nagyon jók a fejlesztőeszközök WP7-re, és ingyenesen elérhetőek bárki számára.
  • sanyicks #9
    az epl is erről papolt, még is tele van a sztór kémkedő programokkal, jobban mint az ellenőrizetlen android market...
  • sanyicks #8
    nem valószínű... inkább többet fizetnek zsebbe ha valaki fejleszt rá :)