Gyurkity Péter

Windows Phone 7 frissítések a láthatáron

A Microsoft új mobil operációs rendszere még mindig kezdeti időszakát éli a szegmensen belül, azonban egymás után érkeznek a hírek a soron következő újításokról, amelyek közül néhány már januárban bemutatkozhat.

Az egyre-másra befutó értesülések és beszámolók alapján három fontos lépcsőfok rajzolódik ki a platform iránt érdeklődők előtt. Elsőként január, illetve február folyamán ismerhetjük majd meg a fontosabb frissítéseket, a szoftvercég ugyanis a CES alatt mutatja majd be azokat. Ezt követően érkezhet a Windows Phone 7.5 néhány egészen új funkcióval, 2012 folyamán pedig megjelenik a Windows Phone 8.

A jelenleg rendelkezésünkre álló információk szerint a tengerentúlon a Verizon és a Sprint szolgáltatók január folyamán csatlakoznak a Microsoft rohamához, kínálatukban ekkor jelennek majd meg az első ilyen készülékek. A szintén januárban esedékes CES alatt kisebb javítások és frissítések kerülhetnek be az operációs rendszerbe, amelyek között a copy-paste is megtalálható lesz, és nagyjából ekkor válik majd elérhetővé egy második update, amely azonban már elsősorban a külső fejlesztők számára biztosít nagyobb szabadságot, többek között a multitaszk jobb támogatásával, és további opciókkal.

Várhatóan augusztus és szeptember folyamán futhat be a jelenleg még Mango kódnéven futó új verzió, amely minden bizonnyal 7.5-ös verziószám alatt jelenik meg. Ez már fontosabb kiegészítéseket tesz elérhetővé, olyanokat, mint a HTML5 és a Silverlight platform támogatása, illetve a távol-keleti nyelvek megfelelő kezelése az operációs rendszeren belül. Az üzleti jellegű opciók és alkalmazások jobb támogatására is számítanak egyes elemzők, bár erről még félhivatalos részletek sem jelentek meg, a kérdésekre pedig egyáltalán nem reagáltak a szoftvercég részéről.

A Mango után, 2012 második felében futhat be az Apollo, amely valószínűleg a Windows Phone 8 szoftvert takarja - arról még semmilyen információ nincs, hogy milyen újításokat terveznek, ám az biztató, hogy hozzávetőleges időponttal már rendelkeznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • VvD #42
    Látom megy itt az (ál?)trollkodás ezerrel :)
  • farxis #41
    köcsög! az apple a legjobb akárhoty vergöc te vagy a hüje csak ugy elmondom!!!
  • Ecology #40
    Szerintem te vagy a hazug tetü és a hülye is amit mellesleg ly-al kell írni!
    Fogalmad sincs miről beszélsz! Nem baj ha neked az Iphone tetszik és számodra az Apple az Isten de az elvakult, fanatikus nézeteidet ne kelljen már másoknak is vallania. Sajnos te már abba a kategóriába tartozol aki ha nem lenne is több lenne. Borzasztó, hogy egy magadfajta ember, hogy el tudja veszíteni a realitás érzetét. Ez is csak azt bizonyítja, hogy gyenge jellem vagy hiszen alaposan bedarált téged a nagy Apple gépezet!
  • farxis #39
    hüje faszok!!!!

    Az iphone4 a legjob legminösségibb, és legfantasztikussab!!!!
    Aki mást álit az hazug tetü és hüje!
  • sanyicks #38
    Nyomd le az acid3 tesztet, akkor lesz :)
    Meg sok oldalnál aminél a rosszul értelmezett sorokra lép előfordulhat a nem ott jelenik meg ahol kéne, nem akkora mint kéne esetleg meg se jelenik... stb.
  • mflex #37
    Visszatérve még annyit, hogy igenis jobbnak találom a W7-es telefont, aki ismer tudja, hogy eléggé apple buzi vagyok, a legtöbb cuccomat mind New York-ban vettem, az egyébként kitűnő iPhone sokkal gagyibb ez mellett, de ez saját vélemény. Nekem nagyon tetszik, amióta megvan a 16GB-és omnia, szinte nem használtam az apple készülékét. Ezt az OS nekem találták ki, elegem van már a hülye ikonos telefonokból!

    Na léptem innen, mert tisztelet a kivételnek, itt olyan emberek osztják az észt, akik, mint írtam, csak képen láttak ilyen mobilokat.
  • mflex #36
    Te faszkalap, de csak Te kedvedért! :DD

    Itt a több mint 3 hónapja vett iphone-nom...

    Itt meg az sgs

    Itt meg a kép, és akkor ez azért készült, mert ment a vita, hogy az SGS-en látni a pixeleket.

    De egy, egyébbként meg leobozhátsz, :DD pont neked nem fogok itt bizonygatni semmit, és ezek a videók csak azért készültek anno, mert a topikomban kíváncsiak voltak a telefonra.

    FUCK!
  • Gladiator #35
    troll on
  • lenox01 #34
    Psszt! :DD
  • asysoft #33
    farxis rev 2.0?