SG.hu

Lehetőség lesz laptophasználatra a nyelvvizsgákon

Tárgyalások kezdődtek az Euroexam Nyelvvizsga Központ és a Dativus angol-magyar szótárszoftverek fejlesztője, a Dativus Consulting Kft. között. A tárgyalások célja annak lehetővé tétele, hogy a vizsgázók a vizsga alatt ne csak nyomtatott, hanem elektronikus szótárt is használhassanak.

A tárgyalások azt az ellentmondásos helyzetet igyekeznek enyhíteni, miszerint ma már a vizsgázók legnagyobb része hagyományos szótár helyett a gyorsabb keresést lehetővé tevő elektronikus szótárakat használja a tanuláshoz és a vizsgán való felkészüléshez. Ezzel szemben a nyelvvizsgákon még mindig csak papírszótárban lehet keresgélni. A jövő útja az elektronikáé, így a Dativus Consulting Kft. és az Euro Nyelvvizsgaközpont úttörő kezdeményezésbe kezdett.

Mivel a vizsgára a diákok saját laptopot nem vihetnek be, a két cég megpróbálja a problémát úgy orvosolni, hogy a vizsga folyamán a vizsga tisztaságát nem veszélyeztető, Dativus szoftverrel ellátott netbookokat biztosítanak a vizsgázók részére. A módszer tesztelése november közepén már el is kezdődött Budapesten - egyelőre csak próbanyelvvizsgák szintjén - és elsöprő sikert aratott a diákok körében. Szándékukban áll a tesztelést tovább folytatni az éles nyelvvizsgákon is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sitib #1
    Nyelv(v)izsga ?!