MTI

Tizenhétezer miskolci család kapott ingyen laptopot

Tizenhétezer család jutott számítógéphez a Microsoft és a magyar kormány közös, Digitális Közösség Miskolc elnevezésű programjának köszönhetően. A családok pályázat útján, térítésmentesen jutottak a gépekhez, ezek kezelését és az internet használatát pedig díjmentes képzéseken sajátíthatják el.

A pályázaton nyertes laptopokra jogosultak mintegy 40 százaléka az álláskeresők, a 45 év felettiek, a kismamák és a megváltozott munkaképességűek közül került ki. Nekik munkahelyük megtalálásában, megtartásában és az önképzésükben segíthet a program - közölte a számítástechnikai vállalat.

A hátrányos helyzetű általános és középiskolás diákoknak, valamint az egyetemistáknak a továbbtanulásban nyújtanak segítséget a laptopok, ezzel későbbi munkavállalási esélyeik növekedhetnek. Az idősebbek sem maradtak ki a programból; nekik a hivatalos ügyek intézésében, valamint a családdal való kapcsolattartásban, és a tájékozódásban segíthetnek az eszközök.

A nyertesek csaknem háromnegyede él Miskolcon, egynegyede pedig a miskolci járás más településein. Az eddig négymilliárd forintba kerülő program a közeljövőben újabb hátrányos helyzetű régiókkal egészül ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Józsibácsi #5
    Én is én is én is...
  • syn7h37ic #4
    Még véletlenül sem akartak ezzel szavazati jogokat szerezni maguknak. Ááááá sosem vetemednének ilyen tettre....
  • syn7h37ic #3
    Ingyen laptop a rejtett erőforrások feltörésének meggyorsításához. Köszönjük. Nem feledjük!!!
    Utoljára szerkesztette: syn7h37ic, 2014.10.12. 14:42:56
  • lamer the true #2
    Nehéz ügy.
  • mrzed001 #1
    Igen, kétségkívül igen jó kezdeményezés.
    Soha sem tudtam halandzsául, de hála eme kezdeményezésnek és az általa született helyi új kommentelők hadának már kezdem kapiskálni. Felpörgött a facebook hála azoknak, akik eme már-már kihaltnak hitt nyelvet kiválóan művelve élik ki agresszív (és tanult állampolgár által értelmezhetetlen) kommunikációs készségeiket, és teszik közzé népirtási szándékukat.
    Köszönjük szépen, folytassátok szépen :)