MTI

Notebookokat kaptak a kiégett Ráday utcai kollégium diákjai

Közel húszmillió forint értékben kaptak új notebookokat a januárban kiégett Ráday utcai református kollégium diákjai.

A 157 számítógépet Vertán György, a felajánló Tigra Kft. ügyvezető igazgatója adta át hétfő délután Budapesten, a kollégium udvarán Bogárdi Szabó Istvánnak, a kollégiumot fenntartó Dunamelléki református Egyházkerület püspökének és a diákoknak. Vertán György elmondta: a cég vezetői megrendültek a januári kollégiumtűz hírét hallva, és szerettek volna segítséget nyújtani a diákoknak az élet és tanulmányaik folytatásához. "Mivel informatikai cég vagyunk, kézenfekvő volt, hogy notebookokat adjunk ajándékba" - fogalmazott. Megkeresték a HP magyarországi képviseletét, a cég pedig örömmel vett részt a segítségnyújtásban, sőt, az adomány költségének egyharmadát is átvállalta.

Bogárdi Szabó István az adományt megköszönve arról beszélt, hogy noha nem mindegyik diák számítógépe semmisült meg a januári tűzben, a Tigra Kft. vezetősége mégis úgy döntött, hogy valamennyi kollégista diák kap egy új számítógépet. Kitért arra: ma egy laptop nemcsak a munkához, a tanuláshoz, hanem a kapcsolattartáshoz és az élet szinte minden területéhez elengedhetetlen eszköz. Éppen ezért nagy segítség az ajándék, és meglátása szerint a "diákok már alig várják, hogy megírhassák szemináriumi dolgozataikat" - tette hozzá a református püspök.

A Károli Gáspár református Egyetem Ráday utcai kollégiumát január közepén gyújtotta fel három fiatalkorú. A tűzben egy ember életét vesztette, az épület pedig használhatatlanná vált.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zoliz #2
    Szegény, jámbor, kolduló Keresztinynek jár az alamizsna meg amit lop.
  • Vanek úr #1
    Aha, megrendültek. Bezzeg, amikor a kollégiumában (ahová járt) volt tűz, és kiégett egy szoba (pár hónapja), akkor nem rendült meg. Most, hogy katolikus egyházi kollégiumot érint, már egyből támogatja. Hiába, no. Állami megrendelésekhez ilyen 'reklám' kell; a többiek meg le vannak .....