MTI

Bizalmas adatokkal teli laptop tűnt el az amerikai titkosszolgálatnál

Ellopták a Donald Trump amerikai elnök védelmét is ellátó Secret Service biztonsági szolgálat egyik munkatársának laptopját New Yorkban, a Trump-torony részletes alaprajzával és Hillary Clinton volt külügyminiszterre vonatkozó adatokkal.

A laptop a Secret Service munkatársának autójából tűnt el Brooklynban még csütörtökön, de csak pénteken este hozták nyilvánosságra. A szolgálat közlése szerint a tárolt adatok kódoltak, elvileg nem lehet hozzájuk férni, és titkosított adatok nincsenek a számítógépben. Olyan bizalmas dokumentumok viszont vannak a gépben, mint például a Hillary Clinton volt demokrata párti elnökjelölt e-mail-botrányának büntetőjogi vizsgálatára vonatkozó részletek vagy a Trump-torony veszély esetére kijelölt evakuálási útvonalai.

Eltűnt a gépkocsiból a titkosszolgálat zártláncú kommunikációra használt rádiója is, amely azonban szintén kódolt. Az incidens riadalmat keltett, hiszen Trump elnök családja - felesége és kisfia - egyelőre, a tanév végéig még a Trump-toronyban lévő lakrészben lakik, s a Trump-vállalatbirodalom központja is a felhőkarcolóban van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • superxepi #1
    Na ez sem a véletlen műve !