MTI

A németek többsége helyesli a WikiLeaks kiszivárogtatásait

A németek többsége helyesli a bizalmas amerikai külügyi dokumentumok kiszivárogtatását a WikiLeaks oknyomozó portál által - tűnt ki a Bild című lap internetes kiadásában péntek hajnalban ismertetett reprezentatív felmérésből.

A legnagyobb példányszámú német újság által közölt közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek 50 százaléka volt azon a véleményen, hogy a portál helyesen járt el a külügyi iratok kiszivárogtatásával. A megkérdezettek 32 százaléka ezzel szemben helytelenítette a WikiLeaks eljárását, míg 18 százalék nem nyilvánított véleményt. Több tekintélyes európai, illetve amerikai újság - köztük a német Der Spiegel című hetilap - múlt vasárnap este hozta nyilvánosságra a WikiLeaks által megszerzett és hozzájuk eljuttatott dokumentumokat.

Azokból kitűnt, hogy az amerikai diplomaták nem voltak különösen jó véleménnyel a német vezetőkről. Angela Merkel kancelláról, a kereszténydemokraták vezetőjéről a többi között azt jelentették haza, hogy ritkán kreatív és nem szívesen merészkedik kockázatos területre. A szabaddemokrata Guido Westerwelle német külügyminisztert viszont agresszívnak, míg a kisebbik keresztény párt, a CSU vezetőjét, Horst Seehofert kiszámíthatatlannak nevezték.

A kiszivárogtatások kapcsán Berlinben hivatalosan annyit közöltek, hogy a német kormányt aggodalommal töltik el a bizalmas és titkos amerikai dokumentumok kiszivárogtatásának várható következményei.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Garrett27 #11
    Az idézet után tökéletesen beillene az aláírásod
  • sanyicks #10
    Hát pedig én egyetértek a németek többségével, pont meg gondoltam a következményekre: politikusok lecsukása, bűnösög elítélése, korrupció esetleges csökkenése, változás a rendszerben.

    És emellett arra is gondoltam hogy a diplomáciai ki mit gondolt már rég tudták egymásról a felek... csak a népnek újdonság az hogy mit gondolnak egymásról a tolvajok, tömeggyilkosok, akik ezt meglovagolva ájvékolnak, viszont az igazi indítékuk az hogy félnek hogy a következő publikáció egy szép kis mutyilista lesz, és akkor mennek a börtönbe barátnőnek :D
  • Vorpal #9
    "buták vagytok mind. néphülyítés ez is." - hál istennek, eddig olyan zavar volt a fejemben, de Frosty megmondta ezt is ;D
  • Frosty01 #8
    buták vagytok mind. néphülyítés ez is.
  • Garrett27 #7
    A béke. Amit majd elhoz az egyelőre még első világhatalom (de már nem sokáig lesz első...). A béke, amely csak úgy működik, ha elhozzák a hamburgert, a kólát és felszabadítanak. Aztán majd szabadon távozhatnak az új demokráciában azok, akiket kilakoltatnak, szabadon lehet választani a rabszolgasorsok között. És demokráciában élni, mert mihelyt felszabadít a nagyhatalom, a helyi kokainföldet már nem a helyiek, hanem közvetlenül a felszabadítók irányítják majd.
    A békéről papolsz de meggondolatlanul. Én a helyedben inkább ezen gondolkodnék el...
  • shade88 #6
    Biztos Irak és Afganisztán leigázását, valamint 300-400 ezer civil meggyilkolását.
  • kzoard #5
    A "békefolyamatok" alatt mit értesz?
  • Ulquiorra #4
    Ha szerinted az fontosabb hogy néhány liberális egysejtű tudjon mindent mint hogy haladjanak példának okáért a békefolyamatok akkor nem neked való ilyen adatok olvasása.
  • lamer the true #3
    Milyen következményekre? Hogy kiderül mennyivel különbnek hiszik magukat a vezetők mnideki másnál? Vagy, hogy az amcsik szarcsimbóknk néznek mindenki mást?
  • Ulquiorra #2
    Mi abban a meglepő hogy vannak emberek akik még használják fejüket és képesek gondolni a dolgok következményeire?