MTI

Jól áll a Debreceni Egyetem Informatikai Karának új épülete

Bokrétaünnepen avatták fel a Debreceni Egyetem Informatikai Karának (DE-IK) szerkezetkész épületét csütörtökön; az 1,9 milliárd forintból megépülő komplexumban a jövő nyáron indulhat meg az oktatás és a kutatás.

Az egyetem Kassai úti campusán létrehozandó új épületben mintegy 4500 négyzetméter hasznos alapterületen biztosít a kar korszerű tanulási és munkakörülményeket több mint 3000 hallgató és 70 oktató számára - hangoztatta Gaál István rektorhelyettes az ünnepségen. Kiépül továbbá egy belső informatikai hálózat, így az intézmény diákjai, oktatói és az egyetemen kívüli felhasználók is elérhetik majd a kar által elhelyezett elektronikus tartalmakat.

Az új épület inkubációs központként lehetőséget teremt arra is, hogy a hallgatók, az oktatók és a régió informatikai vállalkozásai közös projektekben találkozzanak. A kar így nemcsak diplomát ad diákjai kezébe, hanem elősegíti a régió informatikai-technológiai, gazdasági felzárkózását is.

Az építkezés költségeihez 1,8 milliárd forintos uniós támogatást vehetett igénybe az egyetem a Természettudományi és műszaki képzés infrastrukturális fejlesztése című projekten. Az összesen 5 milliárdos program keretében létrejön továbbá az Interregionális Műszaki-Agrár Szaktanácsadási és Továbbképzési Központ, sor kerül az Elméleti Négyszög fejlesztésére, valamint a Kémia Intézet Kísérleti Üzemének és további laboratóriumok rekonstrukciójára is. Emellett modernizálják az egyetem teljes info-kommunikációs technológiai hátterét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!