MTI

A tanévkezdésre csak néhány iskolában lehet digitális tábla

Az új kormány csak a pályázatok előrehaladott állapota miatt nem avatkozott be drasztikusan a digitálistábla-projektbe, holott a beszerzés több elemével nem ért egyet - értesült a Magyar Nemzet.

A napilap hétfői számában megjelent írás ismerteti, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség eddig a nyertes pályázók öt százalékával kötött szerződést, így jó esetben is csak néhány iskolában lehetnek táblák tanévkezdésre. Az oktatási ágazat szakmapolitikai vezetése jelezte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek, hogy nem teljesen ért egyet a pályázati kiírások minden céljával és tevékenységével, illetve azok volumenével, de a pályázatok előrehaladott megvalósítása miatt már nem kíván érdemben beavatkozni, csupán technikai korrekciók fordulhatnak elő - olvasható a napilapban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • polarka #2
    Tök fölösleges erre pénzt adni. A tanároknál a diákok is jobban értenek a számítógépekhez, azokkal pedig minden megoldható, ami egy ilyen táblán. A diákok basznak tanulni. A tanárok csökkentik a követelményt. Az óraszámot is lecsökkentették már. Nevetséges az oktatás, kb. annyi a funkciója, h a gyerekek nem az utcán lődörögnek vagy otthon ülnek.
  • trabiubi #1
    Inkább csináljanak normális oktatási rendszert. Ha nincs mit tanítani a digitális táblán, akkor minek digitális tábla? Hogy elherdáljunk egy csomó pénzt?