MTI

Tanulói laptopokat kapott Békés város általános iskolája

Csaknem 450 tanulói laptoppal szerelték fel Békés város kistérségi általános iskoláját egy sikeres pályázat eredményeként - közölte a polgármester.

Izsó Gábor (független) elmondta: az önkormányzat a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében nyert el több mint 60 millió forint vissza nem térítendő támogatást, s ennek segítségével hajtották végre az informatikai fejlesztést. A város oktatási intézménye így 447 tanulói és 20 tanári laptoppal gazdagodott, a hozzájuk kapcsolódó programokkal együtt. A gépekhez tartozó eszközcsomag segítségével a pedagógusok "látják" a tanulók berendezéseit, illetve a diákok a tanári számítógépet, így megvalósulhat az interaktív oktatási program.

A pályázat segítségével olyan digitális enciklopédiát is telepítettek a számítógépekre, amely a magyar és a történelem tantárgyak oktatását könnyíti meg, lehetővé téve az összefüggések felfedezését. A TIOP-pályázat százszázalékos támogatottságú, így az iskolát fenntartó önkormányzatnak nem kellett önrészt biztosítania.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)