Berta Sándor

Cloud-keresőt is kínál a Google

Az amerikai vállalat frissítette Search Appliance nevű keresőjét és számos új funkciót integrált a szolgáltatásba, így az már képes céges hálózatokban is kutatni az információk után.

Rajat Mukherjee, a Google vállalati keresési megoldásokért felelős termékmenedzsere által jegyzett blogbejegyzés szerint a Cloud Connect for the Google Search Appliance Search Appliance 6.8 immár a céges rendszerek mellett a Cloud-szolgáltatásokban is keres személyes adatokat és anyagokat. A folyamatban nagy segítséget jelent a Cloud Connect, amely - a többi hálózatból származó találatok mellett - megmutatja a Google Docs és a Google Sites fontos, személyre szabott keresési eredményeit is.

A webes konszern azt ígéri, hogy az új megoldásnak köszönhetően az eddiginél sokkal egyszerűbben és gyorsabban együttműködhetnek egymással az egyes társaságok dolgozói, egyúttal könnyebben hozzáférhetnek az online elérhetővé tett és ezáltal megosztott dokumentumokhoz. Ezenkívül bárki, akár a kollégák Twitter-bejegyzéseiben is kereshet az őt érdeklő információk vagy adatok után.

Az új funkciók egyike a személykereső. Ennek segítségével egy adott cégen belül bárki rákereshet a kollégájára; megtudhatja, hogy milyen fájlokon dolgozott; milyen információkat töltött fel akár a vállalat rendszerébe, akár az internetre. Mindez hozzájárulhat ahhoz, hogy két ugyanazon vagy hasonló témán dolgozó szakember vagy részleg könnyebben egymásra találjon. A Google tájékoztatása szerint a személyi kereső zökkenőmentesen integrálható a vállalatok meglévő infrastruktúrájába.

Szintén újdonságnak számít a dinamikus navigáció, amely már a Google keresőjéből ismerős lehet. Ennek köszönhetően az új szolgáltatásban is különböző szempontok alapján szűrhetők a kapott keresési találatok. Ráadásul akár több rendszer is összekapcsolható, így az eredmények akár hálózaton belül, több számítógépen is megoszthatók. Fontos továbbá, hogy a Cloud Connect for the Google Search Appliance támogatja a Microsoft Sharepoint 2010 nevű megoldását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • globint #3
    Miért, én rákattintok a http://www.google.com/enterprise/search/gsa.html ra, és nem tudom beregisztrálni magam. Valószíűleg, hogy az angol tudásom kevés, de lehet, hogy más a gond.
    Ha neked ez nem gond, légyszi segíts!
  • hangulati #2
    hat, erre nehez is barmit mondani.
  • globint #1
    Őrület, már mióta fenn van ez a cikk, és nincs hozzászóló, közben én meg reménykedtem, hogy valaki elmondja, hogy lehet erre a keresőre rákapcsolódni. De SENKI nem írja meg, sem ezt sem mást.....!!!! Pedig nekem nagyon kéne!
    Na, ennyit a keresők iránti érdeklődésről.