MTI

Hatodik hónapja nőnek a chipeladások

A félvezetők világpiaci eladása augusztusban 1,8 százalékkal nőtt az előző hónaphoz képest, és így már a hatodik egymást követő hónapban emelkedett a félvezetőgyártók szövetsége, a SIA hétfőn közölt adatai szerint.

Augusztusban 25,69 milliárd dollárért adtak el félvezetőket világszerte. Ez egyharmaddal haladja meg az egy évvel korábbit, amikor az eladások 16 százalékkal csökkentek a megelőző évhez képest a pénzügyi válság okozta globális gazdasági visszaesés hatására. Brian C. Toohey, a SIA elnöke azt mondta, hogy augusztusban továbbra is elsősorban a személyi számítógépeknél és a maroktelefonoknál használt csipek eladása hajtotta a keresletet.

A SIA azzal számol, hogy az idei eladás 28 százalékkal haladja meg a tavalyit, amikor 9 százalékkal csökkent a megelőző évhez képest. Augusztusban az Egyesült Államokban bővült a legnagyobb mértékben a csipeladás, 47 százalékkal nőtt éves összevetésben. Az eladás havi bővülése 2 százalék volt. Havi összevetésben a legjelentősebb növekedés Japánban volt, 4,1 százalékos, miközben éves szinten a bővülés 20 százalékot tett ki.

Az ázsiai-csendes-óceáni térségben realizálódott a világ félvezető értékesítésének valamivel több mint a fele. Ebben a térségben az eladások 1,4 százalékkal nőttek havi szinten, és 33 százalékkal éves alapon augusztusban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!