Gyurkity Péter

T-Mobile G2 - az új zászlóshajó

A szolgáltató amerikai részlege hivatalosan is bejelentette első okostelefonját, amely már kihasználja a HSPA+ hálózat nyújtotta előnyöket. Az Acer eközben szintén saját Android-megoldással készül.

A T-Mobile USA az Android operációs rendszerre elsőként támaszkodó G1 okostelefon utódjaként dobja majd piacra a G2 névre keresztelt fejlesztést. Az eleinte Vanguard kódnéven is ismeretes termék legnagyobb előnyeként a kedvezőbb adatátviteli sebességet említik. A hivatalos bejelentéshez képeket is csatoltak, ezekből pedig láthatjuk a készülék külsejét, valamint a kezelőfelületet is.

A G2 érdekes dizájnra épül, hiszen a billentyűzet ezúttal nem a már megszokott csúsztatható lapon kapott helyet, ezt az első leírásokban inkább a lengőajtók mechanizmusához hasonlítják. A cég azt emeli ki, hogy elsőként válik majd elérhetővé okostelefonon a 4G által biztosított sebesség, ezt némileg pontosítva azt mondhatjuk, hogy a HSPA+ hálózaton (mintegy 55 amerikai nagyvárosban és környékükön) legfeljebb 21 Mbps-os iram érhető el - elméletileg. Mindez a Qualcomm Mobile Station Modem HSPA+ chipsetének (MSM7230) köszönhető, illetve természetesen a T-Mobile által frissített hálózatnak, amelynek elérhetőségét külön térképen közlik.
Ami a hardveres részleteket illeti, a készülékben 3,7 hüvelykes érintőképernyő, 800 MHz-es Qualcomm Snapdragon processzor, 5 megapixeles kamera (720p felbontású videórögzítéssel), valamint egy 8 GB-os microSD kártya kapott helyet - ez utóbbi akár 32 GB-os példányra cserélhető. Az operációs rendszer feladatait az Android 2.2 (kódnevén FroYo) látja el, ez pedig a megjelent képek alapján inkább az alapértelmezett androidos (Google) kezelőfelületre és kezdőpanelekre támaszkodik, mintsem a gyártó HTC Sense elnevezésű saját megoldására. A T-Mobile USA egyelőre nem közölte a megjelenés dátumát, illetve a várható árat.

Az Acer ezzel egy időben szintén saját készüléken dolgozik, ez orosz források szerint fém és műanyag külsőt kap, fekete és szürke színekben. A 800 MHz-es Snapdragon processzor itt is főszerepet kap, az Android 2.2-vel együtt (amely az Acer Shell 4.0-val egészül ki), a 3,61 hüvelykes érintőképernyő maximális felbontása 800 x 480 pixel, emellett 512 MB memória, kamera, Dolby-hangzás, illetve Bluetooth 3.0 szerepel még a listán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #3
    Érdekes, biztos nem 2x800MHz-es az a sárkányproci benne? A HTC meg hülye lenne a saját márkanév alatt árult telefonok felületét beletenni. Azt majd más jótét lelkek megteszik, ahogy eddig is ;)
  • ADAMEX9 #2
    HTC Vision
  • fergusonpapa #1
    tetszik.