Napi Online

A Dell csatát nyer a HP-vel szemben

A Dell szerezheti meg végül a 3PAR Inc adattárolórendszer-forgalmazót: a PC-gyártó bejelentése szerint a 3PAR a Dell megemelt, részvényenként 24,30 dolláros, összesen 1,52 milliárd dolláros készpénzes ajánlatát fogadta el.

Néhány napja még a Hewlett-Packard számítástechnikai konszernnek állt a zászló, miután licitversenybe bocsátkozott a korábban fellépő Dell-lel: részvényenként 24 dolláros árfolyamnak megfelelő, összesen 1,5 milliárd dolláros ajánlatot tett, szemben a Dell első, 18 dolláros - 1,12 milliárdos - tétjével. Az 1999-ben alapított kaliforniai társaság azért mozgatta meg az ágazat nagyjainak fantáziáját, mert technológiája lehetővé teszi a cégeknek, hogy a korábbinál sokkal hatékonyabban tárolják egyre halmozódó adataikat.

Az ajánlat mostani elfogadása még nem jelenti a háború végét - értesült az AP -, a megállapodás ugyanis magában foglalja, hogy a Dellnek ki kell egészítenie ajánlatát, ha olyan új ajánlat érkezik, amelyet a 3PAR igazgatósága el akarna fogadni. A Dell árbevétele ugyan tavaly a HP-ének a felét sem érte el - 53 milliárd dollár volt, szemben a konkurens 115 milliárdjával -, de készpénzállományban igen versenyképes: 12,4 milliárd dollár készpénz fölött rendelkezett az utolsó negyedév végén, míg a HP 14,7 milliárd dollár fölött.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • matrozrabbi #1
    Lényeg, hogy kis pénzekkel dobálóznak.. persze kp-ban