SG.hu

Egy indiai tech-óriás felvásárolja a magyar Starschemát

A HCL Technologies (HCL) megállapodást írt alá a budapesti székhelyű, adatfeldolgozással foglalkozó Starschema felvásárlásáról. A tranzakció az Innovációs és Technológiai Minisztérium hatósági engedélyéhez kötött, és várhatóan 2022 márciusában zárul le.

A Starschema az adatelemzés területén fejleszt saját technológiai megoldásokat és nyújt tanácsadási, valamint egyéb kiegészítő szolgáltatásokat a világ legnagyobb vállalatai számára főleg az Egyesült Államokban és Európában. A tranzakciónak köszönhetően a HCL továbbfejleszti adatfeldolgozási képességeit és kapacitásait, ami eddig is szerves részét képezte a vállalat szolgáltatásainak.

„Azzal, hogy egyesítjük erőinket a globálisan is jelentős szereplőnek számító HCL-lel, lehetőséget kapunk, hogy megtartsuk stratégiai fókuszunkat és tovább bővítsük adatelemzési kapacitásunkat a szélesebb körű és jobb szolgáltatás elérése érdekében” – mondta Földi Tamás, a Starschema alapítója és ügyvezetője. „Beépülve a HCL technológiai szolgáltatásainak spektrumába, kamatoztatni fogjuk az adatgazdálkodás és a modern adattechnológiák terén szerzett szakértelmünket. Gyors, skálázható megoldásokat építünk, amelyek hatékonyabbá teszik a munkát és jövedelmezőbbé a vállalatokat. Ez a stratégiai lépés egyben példaértékű karrierlehetőségeket is jelent munkatársaink számára” – folytatta.

A 2006-ban alapított Starschema Kft. az árbevétel, a foglalkoztatottak száma és a megrendelések volumene tekintetében is Magyarország piacvezető big data és üzleti intelligencia szolgáltatásokat nyújtó vállalkozása. A cég 2016 után 2017-ben is felkerült az amerikai Inc. magazin által kiadott 5000-es listára, amelyen a leggyorsabban növekvő európai vállalkozások szerepelnek. 2017-ben a Starschema Kft-nek ítélték oda a Nemzetgazdasági Minisztérium Informatikai Innovációs Díját a cég által kifejlesztett egyedülálló big data technológiák elismeréseként. 2018-ban az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion Capital Partners 5 millió dolláros befektetéssel erősítette a cég pénzügyi hátterét, amely hozzájárult az üzleti tevékenység szélesítéséhez és a nemzetközi terjeszkedéséhez, elsősorban Észak-Amerikában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Sir Cryalot #3
  Magyarország államnyelve: bikkfa
 • Sir Cryalot #2
  "A tranzakció az Innovációs és Technológiai Minisztérium hatósági engedélyéhez kötött, és várhatóan 2022 márciusában zárul le."

  techbro felügyeleti minisztérium

  Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2022.01.15. 16:48:02
 • Sir Cryalot #1
  "2017-ben a Starschema Kft-nek ítélték oda a Nemzetgazdasági Minisztérium Informatikai Innovációs Díját a cég által kifejlesztett egyedülálló big data technológiák elismeréseként"

  ez olyan gyönyörű :DDDD