Felföldi Beáta

Új X-szériás telefonok a Nokiától

A Nokia két X-szériás telefont mutatott be a szingapúri Nokia Connection rendezvény alkalmával, az Nokia X5-01-et és a már korábban bemutatott Nokia X6-ot, azonban most 8 GB-os kivitelben. A két okostelefon közös jellemzője, hogy főként a szórakozás-orientált vásárlóréteget célozzák meg.

A Nokia X5 különleges alakkal rendelkezik. Amint a képeken is látható, majdnem olyan, mint egy MiniDisc lejátszó. A mobiltelefon 5 megapixeles kamerával rendelkezik, amelyet négyszeres digitális zoom és egy LED-es vaku támogat. A képernyő alatt egy teljes (angol) billentyűzetet rejtettek el, amivel könnyen és gyorsan lehet sms-t, e-mailt írni vagy akár a közösségi portálokon bepötyögni egy kommentárt. A készülék az összes fő üzenetküldő rendszert és webmail szolgáltatást támogatja, valamint könnyen elérhető vele valamennyi jelentősebb nemzetközi közösségi oldal (Facebook, Twitter, MySpace, és Hi5).


Nokia X5-01

A gyártó közleménye kiemeli a telefon kiváló hangminőségét és a zenelejátszást megkönnyítő gombokat. Néhány innovatív újítás is megjelenik a telefon jellemzői között: ha megpörgetjük a készüléket, egy új számra vált, amit véletlenszerűen választ ki és ha megrázzuk, látható lesz, hány olvasatlan sms-ünk van. A telefon belső memóriájához - ami "csupán" 200 MB - járul egy 2GB-os MicroSD kártya, ami bármikor kicserélhető akár egy 32GB-osra is. A Nokia 16 óra készenléti időt és 24 órán keresztüli zenehallgatási lehetőséget ígér egy teljes feltöltéssel. A készülék előre láthatóan nettó 165 eurós áron lesz kapható.


Nokia X6 / 8GB

A rendezvényen a másik bemutatásra került készülék a Nokia X6 - amit eredetileg 2009 szeptemberében mutattak be - 8 GB-os verziója volt. A telefon Symbian (S60 v5.0) alapú és számos hasznos jellemzővel kecsegtet: 5 megapixeles Carl Zeiss kameraoptika LED-es vakuval, 3.2" collos kijelző (16:9-es képarány), 8 GB belső memória, GPS-vevő, WiFi valamit fülhallgató bemenet. Az X6 a Macromedia Flash Lite 3.1 tartalom lejátszására is képes, és szabvány szerint mérve 6 órás üzemidőt biztosít 3G-s hálózaton. A telefont 2010 őszén kezdik el árusítani és várhatóan körülbelül nettó 225 euróért vásárolhatjuk majd meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Blasta #12
    Ezt az őskövület S60-at még merik vállalni a finnek?
  • endrev #11
    Öööh... :-DDD
  • farxis #10
    ezek fosok iphone 4 kenderbe veri mindegyik gagyi szart!!!
  • Andr0 #9
    +1
    én ilyet nem vennék a kezembe akármit tud.
  • WilliamMcKinley #8
    Ezt én sem bírtam volna jobban megfogalmazni! Teljesen jogos!
  • AgentKis #7
    "főként a szórakozás-orientált vásárlóréteget célozzák meg."
    Menjenek buliba, kupiba, strandra, piacra.

    Telefonnal szórakozni. Ezt a buszon utazva tudom elképzelni, de a zenehallgatásnál ez is kimerül. Netezni buszon vonaton nagyon "izgis" jó szórakozás az idegeiddel a foltokban létező lefedettség miatt! Videót nézni egy 4 centis képernyőn a magyar utakon gyakorlatilag lehetetlen a remegés miatt. Munkahelyen a számítógép otthon a TV és a számítógép mindenben veri. Ki az az idióta aki beszopja, hogy neki egy ilyen kell szórakozásra... Sajnálom szegényt. Jobban szórakozhatna még a saját nemi szervével is. Javaslom kipróbálni aki nem tudja milyen.
  • Tiro2 #6
    Az eddigi tapasztalataim az sg-én aszt mutatták hogy nem kell finomkodni... (nyugodtan fikázhatod ha nem tetszik :D)
  • narumon #5
    Húú az X5 enyhén csúnya és akkor még finom voltam :D :D
  • hurkaur #4
    tudjuk ,iphone a zisten.
  • pasi29uk #3
    Kockáknak való :)