Berta Sándor

23 ország profitálhat az új tenger alatti kábelből

Afrika jelenleg komoly lemaradásban van a szélessávú internethozzáférések tekintetében Európával és Ázsiával szemben. Mindez azonban a France Telecom-Orangenak köszönhetően néhány éven belül megváltozhat.

A francia távközlési óriás egy új tenger alatti kábelt fektet le. A nagy sávszélességű vezeték összesen 23 afrikai ország számára vinné kézzel fogható közelségbe a szélessávú interneteléréseket. Így a modemsebességűek helyett a DSL-kapcsolatok válhatnak általánossá. A vállalat által meghirdetett projekt költségvetése összesen 700 millió dollár. A France Telecom-Orange egy számos afrikai távközlési céget tömörítő konzorciummal közösen biztosítaná ezt az összeget. Az Afrikai Partok Európába (ACE) nevű programhoz eddig összesen 23 ország (Franciaország, Spanyolország, Mauritánia, Szenegál, Gambia, Guinea, Sierra Leone, Libéria, Elefántcsontpart, Mali, Ghána, Benin, Nigéria, Kamerun, Sao Tomé és Príncipe, Egyenlítői Guinea, Gabon, a Kongói Demokratikus Köztársaság, Agola, Namíbia és Dél-Afrika) csatlakozott. Közülük Libéria, Guinea, Mauritánia, Gambia, Sierra Leone, Sao Tomé és Príncipe, valamint Egyenlítői Guinea először csatlakozik tenger alatti optikai kábelhez.

Az új kábel összesen 17 000 kilométeres lesz, és várhatóan 5 kilométeres mélységben helyezik majd el. A hálózat a tervek szerint már 2012-re elkészülhet. A France Telecom - Orange a projekt bemutatásakor azt hangsúlyozta, hogy "a régióban demokratizálhatja az internethozzáféréseket". A vállalat a beruházástól azt reméli, hogy számos további megrendelést kaphat az afrikai kormányoktól és így akár több milliárd dolláros bevételre is szert tehet. A cég komoly és fejlődő piacokat lát az afrikai országokban. A programban résztvevőknek is áldozatokat kell hozniuk, Libériának például előbb a belső internethálózatát kell kiépítenie, hogy a lakosok egyáltalán használhassák az új kábel nyújtotta magas sávszélességet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ronny #4
    Nagyon sajnálom, hogy az afrikai országok nem használják ki a lehetőségeiket. Ez soha nem technikai akadály volt, sokkal inkább a mentalitással van a probléma.

    Miről is lett híres Nigéria? Az internetes csalások melegágya. Ezzel áll kontrasztban például India, ahol a szorgalmas népek a freelance oldalakon keresztül nyugati megrendelőknek dolgoznak.
  • hurkaur #3
    Éhes vagy? images.google.com -> food
  • Lowosan #2
    "(Franciaország, Spanyolország, Franciaország, Mauritánia, Szenegál, Gambia, Guinea, Sierra Leone, Libéria, Elefántcsontpart, Mali, Nigéria, Ghána, Benin, Nigéria, Kamerun, Sao Tomé és Príncipe, Egyenlítői Guinea, Gabon, a Kongói Demokratikus Köztársaság, Agola, Namíbia és Dél-Afrika)"
    Kétszer van benne a Franciaország :P

    Kíváncsi vagyok mi lesz ennek a projectnek az eredménye.

    1# lesz net a 100$-os laptopokhoz, tudnak tanulni (más kérdés hogy nincs laptop, és nem tanulni akarnak majd vele hanem pornót nézni (nem tudom hol van az erről szóló cikk) a lényeg hogy most már lesz net és boldogan halnak éhen).
  • Andr0 #1
    Értem én a próbálkozást, de azért előbb valahogy az életszínvonalat kéne emelni ott nem pedig Net elé ültetni a népet:D