MTI

Az informatika vizsga pótnapjával érnek véget az írásbelik

Ma reggel fél 8-tól pótolhatja a középszintű informatika gyakorlati érettségit az a hatvan diák, aki a viharos időjárás és az árvíz miatt nem tudott levizsgázni május 17-én; ezzel véget érnek a tavaszi írásbeli érettségik.

A pótnapról május 18-án határozott Hiller István szakminiszter. A rendkívüli pótvizsgán azok vehetnek részt, akik a május 17-i vizsgán "nekik fel nem róható okból nem tudtak részt venni, vagy a vizsgát nekik fel nem róható okból nem tudták megkezdeni, illetve befejezni, feltéve, hogy az igazgató engedélyezte a pótló vizsga letételét". Hiller István határozatában felidézte, hogy "a közlekedési, áramellátási nehézségek több településen akadályozták a középszintű informatikai gyakorlati vizsga megfelelő lebonyolítását, valamint egyes esetekben megakadályozták a vizsgák helyszínének időben történő elérését".

A felsőoktatási intézmények felvételi eljárásairól szóló kormányrendelet szerint az informatika vizsgatárgy esetében a gyakorlati vizsga szóbeli vizsgával történő kiváltása alapján megállapított eredményből felvételi pontszám nem számítható, ezért határozott a miniszter a vizsga pótlásáról. A középszintű informatika gyakorlati vizsga 180 perces, az elérhető maximális pontszám 120. A feladatsorban szerepel szövegszerkesztés, táblázatkezelés, adatbázis-kezelés, prezentáció, grafika, weblapkészítés. A vizsgázóknak vonalzót kell magukkal vinniük; a megfelelő szoftverekkel ellátott számítógépet a vizsgabizottságot működtető intézmény adja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!