Napi Online

Szoftveradományt kapott a BME

Csaknem 106 ezer dollár értékű szoftverlicencet adományozott a General Electric (GE) a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Gépészmérnöki Karának.

A GateCycle erőművi hősémaszámító programot a cég az egyetemmel folytatott együttműködés keretében ajánlotta fel. A program a társaság szerint értékes oktatási segédeszköz az egyetem gépészmérnöki karán hallgató diákok számára, elősegíti a hatékony erőmű-modellezési és hibaelhárítási módszerek elsajátítását. A GateCycle program figyelembe veszi napjaink környezetvédelmi kérdéseit és követelményeit, amelyek egyaránt fontosak az oktatók számára és Magyarország számára is - mondta Stépán Gábor dékán.

A programmal modellezhetők a kombinált ciklusú, a fosszilis tüzelésű és az atomerőművek, a kogenerációs rendszerek, a kombinált hő- és villamosenergia-termelő erőművek, a korszerű gázturbinás ciklusok. A szoftver segítségével elérhető teljesítményoptimalizálás nagyobb hatékonyságot biztosít és lehetővé teszi a meglévő és az újonnan tervezett erőművek összes lehetőségének kiaknázását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!