SG.hu

Megjelent a MySQL Enterprise újabb verziója

Az Oracle bejelentette a MySQL Enterprise legújabb verziójának megjelenését, amely terméktámogatási funkciók, monitorozó felületek és a MySQL adatbázis-kezelő szoftver átfogó együttesét kínálja.

E változat egyik kulcsfontosságú alkotóeleme a MySQL Enterprise Monitor Ez a nagyobb biztonság mellett továbbfejlesztett funkciókat kínál a lekérdezési teljesítmény ellenőrzése terén, valamint a MySQL Support szolgáltatással való integráció révén időmegtakarítást tesz lehetővé. Segítségével a szervezetek hatékonyabban felügyelhetik MySQL-kiszolgálóikat, a problémák korai felismerésével pedig elkerülhetők a költséges leállások és csökkenthető az állásidő. Továbbfejlesztett funkciókat biztosít a lekérdezések teljesítményi adatainak összegyűjtéséhez, kereséséhez és megjelenítéséhez, így lehetővé teszi a fejlesztők számára az adatok szűrését és az olyan szabályszerűségek elemzését, amelyek a legfontosabb rendszererőforrások működését gátolhatják.

Az alkalmazások meglévő Connector-illesztőihez készített beépülő modulok segítségével a felhasználók az SQL- és a kapcsolódó teljesítményadatokat összegyűjthetik és továbbíthatják a lekérdezés-elemzőhöz. Emellett a felhasználók nyomon követhetik az SQL-hibákat és -figyelmeztetéseket, a végfelhasználói válaszidőket, a lekérdezések végrehajtási idejét és a találatok számát, valamint egyetlen kattintással eljuthatnak a forráskódban a problémás lekérdezéshez. A MySQL adatbázist folyamatosan felügyelő grafikus felületű eszközök segítségével hozzájárul a költségek csökkentéséhez és a hatékonyság fokozásához, valamint támogatja a fejlesztőket a bevált MySQL gyakorlatok megvalósításában.

"Az adatbázis-adminisztrátoroknak és a fejlesztőknek olyan megoldásokra van szükségük, amelyekkel hatékonyan kezelhetik MySQL-kiszolgálóikat és azonnal felismerhetik a teljesítménygondokat, mivel így pénzt és időt takaríthatnak meg" - mondta Tomas Ulin, az Oracle MySQL-fejlesztésért felelős igazgatója. "A MySQL Enterprise 2010 tavaszi verziója hatékony eszközöket nyújt a lekérdezési teljesítmény ellenőrzéséhez, nagyobb biztonságot és fejlettebb adminisztrációs felületet kínál - ezek segítségével az adatbázis-adminisztrátorok és a fejlesztők számos gyakori gondtól megszabadulhatnak a webes alkalmazások fejlesztése, karbantartása és méretezése során."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!