Felföldi Beáta

Clamcase, ami az iPadot laptoppá varázsolja

A Clamcase valószínűsíthetőleg az első azok közül a kiegészítők közül, amit az iPadhoz terveztek. A csomagban integrált bluetooth billentyűzet, valamint egy tartó is van az iPadhoz.

A Clamcase legkönnyebben úgy fogható fel, mint egy készülék, ami egyszerre helyettesít három, egyébként teljesen különböző iPad kiegészítőt, egy tokot, egy billentyűzetet és egy tartót. Így ha jobban belegondolunk, a Clamcase tok és az iPad együttesen nem más, mint egy funkcionálisan alig használható laptop. A Clamcase felső részén egy dokkoló található az Apple terméke számára, alul pedig a Bluetooth kapcsolaton át kommunikáló billentyűzet helyezkedik el. A tartótok kivágásokkal rendelkezik a különböző gombok számára. A 360 fokos szögben elfordítható két részt egy forgópánt köti össze, ami lehetővé teszi az iPad lecsukását vagy éppen teljes elforgatását.


Sokan persze cinikusan állnak a témához, mivel a kétkedők szerint egyszerűbb egy laptopot vásárolni, mint egy iPad-ot különböző felszerelésekkel azzá alakítani, ráadásul összeségében a - laptophoz mért - kis teljesítményhez képest drága. Valóban nem sok értelme van egy ennyire specializált gépezetet minden igényt kielégítő számítógéppé alakítani, főként, hogy minden második mozdulat abból áll majd, hogy megérintsük a képernyőt, mivel egyes funkciók csak onnan érhetőek el. Ellenben úgy is lehet nézni, hogy a Clamcase három közkedvelt kiegészítőt egyesít egyetlen vékony csomagban, amiket ha amúgy is megvennénk külön-külön, ezzel a megoldással jobban járunk.


A termék ára várhatóan rendkívül jutányos lesz, csupán 70 dollár, és a gyártó állítása szerint az év vége felé lesz kapható. A képek és a bemutató videó csak egy számítógéppel készített izelítő, nem a valódi készülék, így nehéz megmondani, hogy a csomag mennyire lesz praktikus és használható a mindennapi életben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kerub #11
    Ezt a bejegyzést iPadröl írom és megértem ha valaki annyira oda van érte, h amcsiból hozat (haverom is onnét szerezte, most próbálgatom). Egyértelmüen nem laptop verönek találták ki így nem látom értelmét ennek bill/toknak, de el tudom képzelni h valaki megveszi. Kényelmesen ezen gépelni (meglepöen), de ha hosszabb szöveget akarnék írni lehet h jól jönne egy bill.
    Szivesen vennék egy ilyet blog, forum, hír, email írás/olvasásra

    Ui.: csak az hiányolja a flasht aki még nem próbálta ki :)
  • chuky123 #10
    Unokaöcsém is megvan hülyülve amcsiból akar hozatni ipadot pff...
  • tntmax #9
    Cow level.
  • Rexhawk #8
    akkor 570 dollar egy apple netbook?:)
    vagy 3g vel 700 dollar...
  • pixx #7
    Na ez már tényleg a vicc kategória...de biztos sokan megveszik...
  • Cat #6
    Az Apple ezt mondta.

    Egy másik gyártó pedig úgy gondolja, hogy neki megéri kiadni egy ilyen billentyűzetet. Nem látok ellentmondást.
  • TreDoR #5
    Nem úgy volt, hogy az iPad azért nem képes túl sok mindenre, mert nem laptop, hanem más igényeket elégít ki? Most akkor mi van?
  • DeedY #4
    bar en is igy gondolom, de elhiszed hogy k*rva sokan fogjak ezt a sz*rt venni?
  • nohea #3
    Pfft, szánalom...aki laptopot akar, vegyen laptopot.
  • ostroml #2
    Az majd a prö verzsön :DDD 140 dollar :D