Berta Sándor

Eddig 150 000 iPadre érkezett előrendelés

Bloggerek már azt találgatják, hogy vajon mennyire lesz sikeres az Apple legújabb terméke.

Az Apple vezetője Steve Jobs januárban mutatta be az iPadet. A készülék várhatóan áprilisban kerülhet a boltok polcaira. A szakértők máris azon vitatkoznak, hogy vajon mennyire lesz népszerű a felhasználók körében az új eszköz. Az előrendelési adatok mindenesetre sokat sejtetőek. Az Egyesült Államokban március 12 óta adhatók le előrendelések az iPadre, az első kiszállítási dátum április 3.

A kifejezetten az Apple termékeire specializálódott Daniel Tello venezuelai blogger azt nyilatkozta a Brainstrom Tech amerikai blognak, hogy már az első napon is 120 000 készüléket rendeltek meg a vásárlók. "Az első kiszállítási dátumig hátralévő három héten és két hétvégén félmillió rendelés érkezhet" - jósolta Tello. A szakértő szerint három felhasználóból kettő az olcsóbb, kevesebb memóriával ellátott WLAN-os modellt választja.

A cég ügyfelei választhatnak, hogy online szerzik be és házhoz szállíttatják a terméket, vagy az Apple egyik üzletébe kérik. Tello az előrejelzéseit arra alapozta, hogy az első 39 órában 120 Apple-rajongó összesen 137 iPadet rendelt meg, a végső szám április 3-ig elérheti a 152 000-et. A következő hetekben naponta 30 000 új megrendelés érkezhet a konszernhez, míg szombatonként, illetve vasárnaponként a rendelések száma lecsökken 15 000-re. Összehasonlításul: az iPhone piacra dobásakor 2007-ben naponta 95 000 készüléket tudott eladni a cég.

Más elemzők úgy vélték, hogy az idén az Apple minimum 2 millió, maximum 6 millió iPadet tud majd értékesíteni. A részvényesek szintén arra számítanak, hogy az új modell nagy siker lesz. Az Apple részvényeinek ára már az első előrendeléses nap után elérte a 229 dolláros történelmi csúcsot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BlackRose #7
    http://brainstormtech.blogs.fortune.cnn.com/2010/03/15/apple-ipad-orders-drop-sharply/?cnn=yes&hpt=Sbin
  • pixx #6
    Én is erre tippelnék, kíváncsi vagyok az Ms mennyit vett belőle?
  • readswift #5
    Ezek azér veszik mert egyben apple részvényesek is, ezzel együtt apple részvényt vettek.
  • willcox #4
    Én is tudok olvasni. Ezért írtam, hogy MAJD. Ez pedig jövő időt jelent.
  • Kovász #3
    Nyilván az Apple fanboyok azok, akik már hónapokkal a megjelenés előtt berendelték a cuccost - aztán majd hogy a "pórnép" is veszi-e, majd eldől, ha már kézbe is lehet venni az ipadet és lesznek róla tapasztalatok
  • Rexhawk #2
    konkrét eladások száma: 0. :)
    nem adtak még el egy darabot sem majd csak ápr 3.-án adják el az első darabokat.
  • willcox #1
    Ki kiváncsi tippelgetésekre? Majd a konkrét eladási adatokat írjátok meg (bár a rohadt alma termékei engem egyébként is hidegen hagynak).