Gyurkity Péter

Érkezőben az új MacBook és MacBook Pro

Kiszivárgott egy kép és néhány technikai jellegű részlet a készülő új sorozatokról, amelyek betekintést nyújtanak az Apple által tervezett újdonságokba. A cég mérnökei a régi és az új kombinációja mellett döntöttek.

Az AppleInsider által megszerzett anyag - amellyel kapcsolatban arra figyelmeztetnek, hogy mindenki kellő óvatossággal fogadja azt - arra utal, hogy az Apple immár készen áll az új sorozatok piacra dobására. Néhány technikai változtatás és a külső dizájn módosítása fedezhető fel a kísérő képen, pár apróság azonban még mindig nem világos az új fejlesztésekkel kapcsolatban.



Az értesülés szerint a 13 hüvelykes kijelzővel érkező MacBook, illetve a 15 és 17 hüvelykes monitorral szerelt MacBook Pro változatok az első alkalommal hasonlítanak majd egymásra annyira, hogy a külső szemlélődő akár egyazon sorozat tagjait vélheti bennük felfedezni. Ez egyrészt a közös alumínium borításból, másrészt pedig a kialakítás azonosságából adódik, korábban ugyanis a cég igyekezett megőrizni az eltéréseket mindkét területen. Változik továbbá az I/O interfészek listája, itt a kép alapján néhány eddigi csatlakozó hiányzik, helyüket eltérő megoldások foglalják el.

A FireWire 400 csatlakozó például nem található meg a készüléken, ezt az újabb FireWire 800 bővítőhely foglalja el, amely azonban visszafelé kompatibilis. Néhány szakértő arra is lát esélyt, hogy egy hibrid FireWire 800/3200 csatlakozó kerül a laptopokra, amely kialakításában megegyezik a korábbi változattal, ám már támogatja a szabvány legújabb verzióját, amelyről korábban mi is beszámoltunk. Ugyanígy hiányzik a DVI-I (Dual-Link) port is, ehelyett egy mini-DVI szerepel a képen, amely korábban a 13 hüvelykes MacBook és az iMac vonalon kapott szerepet.

Egyelőre ennyi derült ki az új sorozatról - meglátjuk, hogy a netbook és hagyományos notebook újdonságok mellett hogyan szerepelnek majd az Apple üdvöskéi.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asysoft #22
    Számomra alapvetően attól lenne valami "prémium márka", ha tudnám, hogy a legolcsóbb sorozattól is jó minőséget várhatok (értsd: megbízható, normálisan össze van rakva, esztétikuma az évek során nem szenved az átlagosnál jobban csorbát-ez utóbbi kitétel Applenél különösen fontosnak kéne legyen, mivel nagy hangsúlyt fektet a cég termékei megjelenésére).
    Persze problémák minden gyártónál előfordulnak, de mintha a Macbook sorozatot nem szeretnék az égiek...
  • Wittao #21
    Hmmm, akkor felrobbanó Sony akkumulátorokról sem, igaz? :) Hulladék Sony Vaio notikról sem...

    Mitől lesz prémium márka? Fogja a kezedbe egy Macbook Pro-t és megtudod... Nézz meg egy iMac-et, és megtudod (hány éve is próbálkoznak már más gyártók különböző nagyon gyenge próbálkozással az iMac megdöntésére?) 8 magos MacPro-t már nem is említem... (bár mindjárt jön valaki, aki annál 3-szor jobb gépet százezerből összerak :D )

    Az alumínium lehet jó dolog, de a Wifi térerejét biztosan nem pozitívan befolyásolja. Annyi támadást kapott az Apple a környezetvédőktől, lehet ezért is cserlégetnek mindent alura... szerintem strapabíróbbak és elegánsabbak is. Meglátjuk mi lesz.
  • asysoft #20
    Ha egy FSC vagy Acer gépről lehetne ilyet olvasni, nem lenne meglepve az ember. De ha egy agyonajnározott, minőségi image-ű cég termékéről, akkor szerintem joggal teheti fel a kérdést: mitől lesz ez "prémium" márka? (Persze tudom, itt jön az, hogy az Apple csak nekünk számít annak...)
    Mindenesetre a borítás alumíniumra cserélésével ezek a problémák meg fognak oldódni, és így látatlanban is megkockáztatom, hogy elegánsabb is lesz.
  • Wittao #19
    Minden Apple hírre jön néhány megszokott unatkozó emberke, és löki a kicsinyes finnyázó dumát... uncsi
    Találjatok már ki esetleg mást, mert ez a sárgul, reped, drága baromira fárasztó. Kicsit le kellene venni a szemellenzőt, és bemenni egy más márka garanciális szervizébe... érnének meglepetések néhány embert.

    Amúgy komplett alaplapcsere 100eFt... 250eFt-tal nagyon-nagyon átbaszták az emberünket. Hogy lehettek ekkora kretének, még el is hiszitek. Azt gondoljátok, hogy a HP notitokban húszezerért kicserélik az alaplapot, meg még adnak ajándékba egy aksit is? Istenem szánalom.hu ...

    Amúgy itthon 240 brt.-től indul a Macbook, a MacbookPro pedig 380-tól. Ez rég nem a kurvadrága kategória.
    Ha nektek drága, akkor mit csámcsogtok itt ezen a kurva szar, selejtes márkán?
  • Hunbalazs #18
    Kedves fórumozók!

    egy Macbook Pro-t vagy Mac Pro-t nem illik össze hasonlítani egy notebookkal vagy pc vel.
    A mac(ikat) megtervezték és sokáíg profin birják a strapát a felhasználói környezetben(programokra értem, nem szar játékokra) míg a pc-n foltozgatnak össze vissza azért lehet az alkatrészekkel legozgatni mert , nics jól megtervezve.(nézd meg hűteni kell mint a vadbarom még is szaggat össze vissza)
    amikor valami lassu->> vegyél másik alkatrészt stb. az maciknál pedig mindig túlméretezik a adott feladatkörhöz a teljesítőképességét.
    és nem kell nagyon hűteni általában.
    Ezért az ára is olyan amilyen öszintén szolva ha pc ből is lenne egy olyan konfig összerekva a mi bomba biztos /és olcsóbb és nem kell 400W-ot hűtésre fordítani megvenném és az lenne a menő.
    de sajnos erre eddig nem volt példa és nem is lesz amíg még win fut a gépeken
    és nem frissítik a Kernelt a sín hálózatokkat és nagyobb adatsebességet nem adnak.

    (1.2kW klimával hűtött pc.. lol)
    :-)
  • asysoft #17
    Macbookot még csak-csak, de ez egy pro...:)
  • Narxis #16
    Kell egy kis bátorság, hogy az Acert egy lapon emlegesd a MacBook-kal. :D
  • cateran #15
    Hehh utánanéztem..a Mac nem egyszerüen drága,hanem qrvadrága...hivatalos weboldal: Macbook pro 1300 fonttól..ez az alsó hang 1 17'-es proért
    1380-ért pedig ilyet is kapok...:
    Acer Aspire 8920G-934G64Bn, 2.5GHz Core 2 Duo T9300, 4GB Mem, 2*320GB HDD, BLU-RAY, Vista Ultimate.....méghogy nem drága...
    Vagy 916 fontért (bruttó ofc):
    :)
  • acdc #14
    De ezt nem az apple csinalja.Angliaban is kb annyiba kerul mint nalunk vagy nemetbe,de van egy bolt Angliabanahol 100k val olcsobb adomentes bolt es megkerdeztem,hogy megeri ez nektek mikor kicsivel odebb 100k val tobb es mondtak igen van rajta szepen hasznunk.Szoval az oreg kontinens szopat minket.
  • TH448 #13
    "a magyarok fergesek nem az apple"
    Na de kérlek!!! Nézd már meg, hogy mennyibe kerülnek az Apple termékek mondjuk Németországban! Hozzászámolod a magasabb egységre jutó lokalizációs meg egyéb költségeket, és meg is van... Az Apple USA-ban, meg Japánban olcsó, de nagyon szopatják az öreg kontinenst. Olyan árképzési stratégiával, hogy ugyanannyi valutába kerül, csak kint $ erre meg €...