Berta Sándor

Sikeresen gyakoroltak nyomást a Metallicára a Facebook tagjai

Ismét bebizonyosodott, hogy az online közösség erejét nem szabad és nem is lehet lebecsülni. Ezúttal a világhírű Metallica együttes szervezői voltak kénytelenek engedni a felhasználók követeléseinek.

A zenekar 2000 óta először látogat május 22-én Izraelbe, azonban azt maguk a sztárok sem gondolhatták, hogy ekkora felháborodást okoznak és internetes bojkotthullámot indítanak el az előzetesen megállapított jegyárakkal. Két Metallica-rajongó, Tomer Mussman és Rotem Horovitz túl drágának találta a legolcsóbb, átszámítva legalább 116 eurót kóstáló koncertbelépőket, ezért szabályos online kampányt indítottak a jegyárak csökkentéséért.

A Mussman és Horovitz által megalapított tiltakozócsoporthoz alig négy nap alatt több mint 6000 felhasználó csatlakozott. A támogatók mind azt követelték, hogy a szervezők csökkentsék le a Tel Avivban rendezendő koncert jegyárait. Az akció a Metallica menedzsmentjét is meglepte, amely végül felszólította az izraeli szervezőket, hogy találkozzanak a csoport képviselőivel. Az egyeztetés megtörtént. Az eredmény: a bojkottra hívóknak sikerült elérniük, hogy a legolcsóbb jegy árát átszámítva 116 euróról 60 euróra mérsékelték a rendezők.

"Barátaim, még mindig remegek az örömtől. Egy négy napos kampány után, a világ minden tájáról érkező bejegyzéseknek és a több mint 6000 támogatónak, valamint az adott interjúknak köszönhetően kijelenthetjük, hogy sikerült. Győztünk!" - jegyezte meg Mussman a Facebook oldalán. A siker ugyanakkor nem teljes, hiszen a legdrágább belépőjegyek továbbra is 192 euróba kerülnek. Mindenesetre az online közösség ismét bebizonyította, hogy összefogva képes nyomást gyakorolni szinte bármely szervezetre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Oláh Herkules #24
    "Mindig van kit hibáztatni, a kormányt" miért kit hibáztassunk ha amit lehetett mindent elkúrtak, és mi csak nézhettük?
    "Össze kéne fogni, és kussolni, tisztességesen melózni, alulról építeni az országot, ha már felülről képtelenek az impotens pártok..."

    szép álom, amit alulról felépítenél mégjobban tönkretennék a pártok (tudod ők úgy lopnak, ha nincs miből akkor kevesebbet, de a több van annál többet lopnak amivel több van, tehát minden ugyanúgy marad).
  • Praetor #23
    Na, ezt nem kellett volna.
  • narumon #22
    "Nembaj majd nemsokára átveszik a hatalmat a kisebbségek, meg a bűnözők, aztán vége lesz ennek a népnek is"

    Vagy a zsidók?
  • Crane #21
    Ahoy, sathinel: Bizony, ezek nagy igazságok. A magyar népnek is nagyon sokat kellene változnia ahhoz, hogy jobb legyen a sorsunk.
  • Ahoy #20
    Össze kéne fogni tényleg, és felépíteni az országot... nem egymást szekálni. Mindig van kit hibáztatni, a kormányt, a zsidókat, az időjásárt, a Metallica jegyárakat... Össze kéne fogni, és kussolni, tisztességesen melózni, alulról építeni az országot, ha már felülről képtelenek az impotens pártok...

    Kíváncsi volnék mikor késelt, vert, lopott meg, vagy károsított egy gonosz zsidó, úgy személyesen? Biztosan vannak közöttük óriáscégek vezetői, maffiózók, lehúzós kereskedők, bűnözők, fehérgalléros milliárdosok... Miért a többi nem ezt csinálja? Hány milliárd tűnik el a politikusok miatt? Vonáék, meg a Gárda mit csinál? Egymással marakodnak a hatalomért... Volt róla szó hogy Iránból kapják a pénzt radikális csoportoktól, Anglián keresztül. Erre mi van a programjukban? Közelkelet felé nyitás... Király, Jobbikos mecsetekben fogunk majd hajladozni...Meg Morvai Krisztina szénné égette az országot az EP-ben, Free Budaházy pólóban, másik esetben meg majdnem kivágták mert nembírt elkussolni. Ezek képviselik az országot, bravó!
  • sathinel #19
    Igaza van. Pl a lengyelek, litvánok, szlovákok, csehek, de még az angolok is úgy tartják hogy nem vagyunk összetartóak. Van mindíg egy kis csoport akik kijönnek egymással, de nem segítjük egymást. Inkább lehúzzuk a másikat. Elég megnézni mi megy odahaza, vagy elég a hozzászólásod végigolvasni. Az angolok pl lehet retardált az angol akkor is inkább vele dolgoznak mint egy jobb külföldi munkaerővel. Már ha van angol aki elvállalja a munkát. Tehát itt mindegy hogy mit vall a másik, hogy dolgozik ha a saját népe akkor segíti. Ettől függetlenül meg lehet a véleménye. Otthon ez a fajta hazafiasság hiányzik. Ha nem vall egy véleményt velem akkor dögöljön meg mert nem is magyar.......
  • pali78 #18
    Talán csak azért nem erölködünk a 15K-s jegyért mert nálunk 10K, és a drágább is csak egy húszas. Össze kéne fognunk hogy kétezer legyen a jegy. Hogy pislogna már ez a "Győztünk!" tag :)
  • celza8807 #17
    azért a fájlcserélés miatti bevételkieséssel is óvatosan dobálóznék.
    nemrég volt itt is cikk, az internetes eladásokról. amit persze nem egy metallica fog vezetni, hanem csak amolyan lédi gagák, na de akkor is szerintem még jócskán vesznek zenét az emberek.

    sok kedvenc bandám, de rajtuk kívül is rengetegen például a vinyl lemezekben látnak most lehetőséget, és pár hét után azt látom az internetes shopokban ezekre, hogy sold-out.
    Meg egy ennyire sok lemezzel rendelkező együttesnek már nem a megélhetésen kell gondolkodnia. Annyi lemezből tuti elkel jó pár darab hébe-hóba. Ja meg pláne, hogy jönnek koncertezni, szerintem az ilyen alkalmak is feldobják a piacot az adott bandának.
  • Griphons #16
    "...ez az ócska magyar nép tanulhatna a zsidóktól egy kis összetartást..."
    Na fussál haza izraelbe gyorsan, ne itt rontsd a levegőt! A népvezéred is megmondta: el lehet innen menni!
    Bárcsak az összes zsidó kitódulna az "olcsó" jegyárak miatt a Metallica koncertre az országból. Akkor gyorsan be kéne vágni mögöttük az ajtót :D
  • Ahoy #15
    30K-t egy szaros koncertért? A legfosabb helyről? Ezt komolyan gondoljátok? Előbb metéltetem magam körül, minthogy ennyit kifizessek egy 20 km-e lévő színpad meg a kivetítő bámulásáért...

    Bezzeg ha a Magyarok Nyilai Facebook klub érte volna el a 15K-s legtrébb hely jegyolcsítást (ami már épphogy normális), akkor alapból lenne ám nagy magyar büszkeség, meg nemzeti identitás .. meg a f*szom..

    Nemvagyok zsidó párti, de ez az ócska magyar nép tanulhatna a zsidóktól egy kis összetartást... De mi csak marakodunk, egymást fúrjuk, bűnbakot keresünk.. Ennek tetejében még az összes párt is ezt csinálja: MSZP-től a Jobbikig, csak a hatalom számít. Nembaj majd nemsokára átveszik a hatalmat a kisebbségek, meg a bűnözők, aztán vége lesz ennek a népnek is. Mi csináltuk, megérdemeljük.