Berta Sándor

A "kalóz-Oscart" a District 9 nyerte

Ma hajnalban osztották ki az idei Oscar-díjakat , aminek apropóján a Torrentfreak üzemeltetői is elkészítették a maguk Oscar-díj listáját.

A Torrentfreak szerkesztőit más szempontokat vettek figyelembe, mint az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia tagjai. Nem a filmeket minősítették, hanem azt vették figyelembe, hogy az adott alkotást hányszor töltötték le a felhasználók illegálisan a világhálóról. A nem mindennapi versenyben az első helyet 12,639 millió illegális letöltéssel a District 9 szerezte meg. A képzeletbeli dobogó második fokára 11,326 millió illegális letöltéssel az Avatar állhatott fel, míg a harmadik hely 7,93 millió letöltéssel A Bombák földjén című iraki háborús filmnek jutott.

A lista további helyein a Fel! (5,437 millió letöltés), a Becstelen brigantyk (5,376 millió letöltés), a Precious (4,922 millió letöltés), az Egek ura (4,855 millió letöltés), az A Serious Man (3,836 millió letöltés), a The Blind Side 1,845 millió letöltés) és az Egy lányról (683 000 letöltés) található.

A Torrentfreak az összesítéskor minden nagyobb BitTorrent-tracker adatait figyelembe vette. Az oldal szerkesztői ugyanakkor fontosnak tartották hangsúlyozni, hogy a filmek eltérő időpontban váltak elérhetővé és ez szerepet játszott az illegális letöltések számának alakulásában. A District 9 DVD-minőségű illegális kópiája például már tavaly ősztől hozzáférhető volt az interneten, míg az Avatar illegális másolata csak egy hónapja tölthető le. A District 9 összesen 2948 torrentfájlban szerepelt, de ezek nagy része nem volt elérhető, míg az Avatar esetében a Torrentfreak működtetői összesen 4280 torrentfájlt regisztráltak. A felsorolásban minden változat szerepel, függetlenül attól, hogy DVD-másolatról vagy kamerával készített felvételről volt-e szó.

Az mindenesetre elmondta, hogy az alkotások rendezői és színészei, valamint a hollywoodi filmstúdiók az Oscar-díjjal, illetve az Oscar-díjra való jelöléssel ellentétben aligha örülnek a Torrentfreak listájának és az ott elért előkelő helyezéseiknek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Justil #35
    jaja, csak ez fordítva nem igaz...

    khm meg mondjuk 6,5-7 kicsit erős. 5-6 között is vannak egész jó filmek...max nem csilivili
  • hypno #34
    Hááááát....

    Azért ami az Imdb-n nem kap legalább 6,5-7 pontos átlagot, az általában max. egyszer nézhető kategória. Mindegy mennyien töltik.
  • Tetsuo #33
    LOL Csak elmondta a velemenyet, miert lenne kotekedes.
    Szerintem sem a legnepszerubb a legjobb, ma mar minden muveszeti agban elmondhato ez.. de foleg a szorakoztatoiparban. All about the cash. En ebbe nem akarok belemenni. Ha neked tetszik a nepszeru zene, vagy film, akkor nezd azt.
    De ne koss mar bele mas velemenyebe. ;)
  • sathinel #32
    Vagy csak akinek van véleménye az szólal meg? Aki csak néz ki a fejéből az nem fog szavazni, kommentelni hisz gondolatok kellenek elsőnek amiket meg is kell fogalmazni. A legtöbb alkotás manapság erre épít. Ezt nevezik fogyasztói társadalomnak?
  • who am I 7 #31
    hát ezeket a faszmarcikat eh
    képesek kiállni és kikürtölni az illegális kópiák számat ahhhh :D kész :D igazi faszmarcik.Hja, a district 9 teccett :)
  • Oláh Herkules #30
    ez hülyeség, a fanboyoknak mindenre van energiájuk.
    Egyébként elolvashatod, nem mellőzik a realitást a fikakommentek, inkább az a realitás mint a tömeges 10-es értékelések amikben 10 soron kereszül lényegében ennyit írnak: kurva jól néz ki.
  • toflehi #29
    Hát ez a lista közelebb van a saját ízlésemhez, mint az oszkáros...
    Sztem az év legjobb filmje a Watchmen volt, szorosan a nyomában Pandorummal, a District 9-el, a Hangover-reel meg persze az Avatarral. A fel sem volt rossz mondjuk. De mivel hozzám a legközelebb eső mozi 100km-re van, miután ezen filmeket megnéztem ilyen-olyan (azért többnyire jó minőségű) torrentes forrásokból, mindössze egynél éreztem késztetést a mozis megtekintésre. És ugyanígy volt 4 haverom is, így 5ön bepattantunk a kocsiba és elmentünk megnézni az Avatart 3D-ben. Mondanom sem kell, egyikünk sem bánta meg, persze mind láttuk már szgépen, úgyhogy tudtuk milyen a film, a plusz már csak a 3D (meg ugy általában a nagy vászon élménye) meg a hanghatások voltak. És mondom, nagy élmény volt!
    A Becstelen B. csalódást okozott nekem (soha nem nézek Trailereket és nem hallgatok meg semmilyen spoilert, csak az IMDB pontot és haverok, illetve az Sg havi moziajánlói alapján választok filmet, de a legtöbb mozis, netes vagy kritikusi sikert arató filmet láttam tavaly - ja, van időm...), mert az első fele nagyon jó volt, aztán kiderült teljesen hülyeség a vége. Sztem Tarantino-nak nem való a történelmi téma.
    A Bombák f. meg unalmas volt. Nagyon. Pedig szeretem a lassú tempójú filmeket, sokszor nagyon hatásosan lehet így növelni a feszültséget (Pl No Coutry for Old Man), de ebben a filmben valahogy teljesen érdektelenek voltak nekem a szereplők.

    Ja és szvsz érdemes megnézni a Capitalism: A Love Story-t is. Az ember rájön hogy nem csak itt K-Európában épül korrupcióra a gazdaság, a politika és kb. minden amiben a pénz akár csak érintőlegesen is érintett.
  • Stiff #28
    Egyébként a filmeknek és zenéknek az egyén részéről történő letöltése és megtekintése a saját gépén, nem illegális!
  • Kferro #27
    ".erdemesebb a kommenteket elolvasni, ott aztan lehet latni erdekes dolgokat (7-8 pontos filmeknel 10 kommentbol 8 lehuzza a filmet.."
    Az még nem jutott eszedbe, hogy akik egyszerűen szavazni akarnak a filmről, azok nem veszik a fáradtságot ahhoz, hogy meg is írják a véleményüket? Általánosan igaz, hogy a negatív kiritikával élő kommentelők (ez pl. az SG-s közösségre is igaz) szívesebben töltik azzal az idejüket, hogy megírják sok helyütt pocskondiázó, minden realitást mellőző, túlságosan is szubjektív véleményüket.
  • Justil #26
    nyilvánvalóan mindenki csak a szubjektiv véleményét mondhatja el, de pl a slágerzenékre se fogom azt mondani, hogy szerintem nem jók, csak mert milliónyi embernek tetszenek, hanem csak simán azt mondom, h retek szar :)