Berta Sándor

Újraéled a filmvásznon James Dean

A nagyon fiatalon meghalt hollywoodi legenda számítógéppel generált karakterként térhet vissza.

64 évvel a halála után ismét felbukkanhat a mozikba James Dean, aki a Finding Jack című dráma társfőszereplője lesz. Az alkotás a vietnámi háborúban bevetett 10 000 katonai kutyának állít emléket. Az állatokat az amerikai fegyveres erők a kivonuláskor a délkelet-ázsiai országban hagyták.

A The Hollywood Reporter azt írta, hogy a művet készítő Magic City Films megszerezte a legenda családjától a szükséges jogokat. Azért, hogy James Dean élethűen jelenjen meg a filmvásznon az Imagine Engine nevű kanadai és az MOI Worldwide nevű dél-afrikai különleges effekteket készítő stúdiók lesznek a felelősek. A színész testét teljes mértékben digitális formában alkotják újra, a hangját ugyanakkor egy aktuális színész hangjával váltják ki.

A filmet Anton Ernst és Tati Golykh rendezi, s Gareth Crocker novelláján alapul, amelyet Maria Sova dolgozott fel. Az alkotás zenéjét Diane Warren többszörös Oscar-díjra jelölt zeneszerző készíti majd el. A művet november 17-én kezdik el forgatni és a 2020-as Veteránok Napján fogják bemutatni. Ernst azt nyilatkozta, hogy hónapokon keresztül kerestek színészt Rogan szerepére, de az élők között nem találtak megfelelőt, ezért döntöttek végül úgy, hogy Deant hozzák vissza. A hollywoodi legenda családja egyébként maximálisan támogatta az alkotók kérését.

Dean 1955-ben autóbalesetben halt meg és fiatal kora ellenére kultikus ikonná vált, amelyet elsősorban olyan filmjeinek köszönhetett, mint a Haragban a világgal és az Édentől keletre. A halála után két művéért is Oscar-díjra jelölték. Mark Roesler, a Dean családját képviselő CMG Worldwide vezetője közölte, hogy a projekt megnyithatja az utat olyan elhunyt színészek, sportolók és zenészek újraszerepeltetése előtt, mint Burt Reynolds, Christopher Reeve, Ingrid Bergman, Bette Davis és Jack Lemmon. De megjelenhet majd a filmekben akár Neil Armstrong is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cyberdog #8
    Nem feltétlen kell szinkronszínész... a mai technológiával a hangját is képesek szintetizálni. Így akár a "saját" hangján is megszólalhat.

    Szerintem a régiek közül James Stewart is nagyon jó színész volt.
    A Főnix Repülése (1965) kimondottan zseniális filmje (ennek a nemrég elkészült remake-jét is láttam), de Az ember, aki túl sokat tudott (1956) az is egy klasszikus. De ajánlom az Egy gyilkosság anatómiája (1959) c. filmet is....

    A legismertebb filmje mégis Az élet csodaszép (1946) ez olyan film az államokban, mint nálunk a Reszkessetek Betörők... nincs karácsony, hogy valamelyik adó ne adná le....
    Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2019.11.11. 22:05:37
  • Zombee #7
    Tarkin is a régi rajongóknak szólt. Aki nem látta a régi trilógiát (egyre többen vannak, mivel 40 éves filmek analóg trükkökkel), annak semmitmondó úgyis Peter Cushing.

    Amúgy mi az, hogy James Dean volt a legalkalmasabb...?
  • ugh #6
    Csak szerintem olyan mint james franco? Vagy hat forditva.
  • M2 #3
    Hogyan szerepel majd a stáblistán? James Dean v2.0 (beta)?
  • Cat #2
    1. Dicaprio 20 millió dollár alatt nem szerződik le filmre. Ennél olcsóbb digitálisan létrehozni valakit, lásd pl. Tarkin admirálist az új starwarsban. És pár év múlva még olcsóbb lesz.
    2. Marketing. Minden lap lehozza, hogy ez az a film, ahol a szereplő digitális. Ingyenreklám.