Berta Sándor

Megnyitja a Skype előtt hálózatát a Verizon Wireless

A Skype és a Verizon Wireless vezetői megállapodtak arról, hogy a mobilszolgáltató megnyitja hálózatát a népszerű VoIP-szoftvert használó emberek előtt.

Komoly sikert könyvelhetett el a VoIP-szolgáltató az Egyesült Államokban. Mindez azt jelenti, hogy a jövőben a Skype ügyfelei immár a Verizon mobil hálózatában is díjmentesen beszélhetnek egymással. Az együttműködési megállapodást a két vállalat képviselői a barcelonai Mobil Világkongresszuson jelentették be. Az új szolgáltatás márciustól egyelőre csak az okostelefonokon lesz elérhető. A támogatott készülékek között van számos Blackberry-készülék és a Google Android operációs rendszerét futtató mobil is.

Jelenleg a Verizon rendszereit 90 millióan, míg a Skype programját körülbelül 580 millióan használják világszerte. John Stratton, a Verizon marketingvezetője elmondta: abban reménykednek, hogy a hálózatuk megnyitása után számos új ügyfélre tehetnek szert és megnyerhetik az embereket az okostelefon-, valamint az adatforgalmi ajánlataik számára. Josh Silverman, a Skype első embere azt hangsúlyozta, hogy a cég célja az, hogy a legkülönfélébb eszközökön és gyakorlatilag minden élethelyzetnem jelen legyen.


Josh Silverman, a Skype elnöke és John Stratton, a Verizon alelnöke

A döntésben alighanem szerepet játszott, hogy az amerikai szabályozó hatóság, a Federal Communications Commission (FCC) tavaly ősszel úgy döntött: internetsemlegességet kell biztosítani és a mobil-, illetve az internetszolgáltatók nem tilthatják meg más vállalatoknak, hogy szolgáltatásokat kínáljanak a hálózataikban. Az AT&T szintén engedélyezte az iPhone készülékekkel rendelkező ügyfeleinek, hogy internetes telefonszolgáltatásokat vegyenek igénybe. Tavaly nyáron a Telefónica O2 tette szabaddá a hálózatát a Skype előtt és hasonló döntést fontolgatott a német T-Mobile is. Ezek döntések nagyban befolyásolhatják a VoIP-szolgáltatások sorsát a mobilpiacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Efreet #3
    A terroristázásról le kellene szokni!
  • jaspercry #1
    már épp ideje volt!