Berta Sándor

Nagy-Britannia: továbbra is sok az illegális letöltés

Nem nevezhető sikeresnek a Brit Zeneipari Szövetség (BPI) kampánya, amelynek célja az volt, hogy a felhasználókat megismertesse a legális zeneletöltési ajánlatokkal.

"Jelenleg már több mint 35 legális digitális zenei szolgáltatás van Nagy-Britanniában, annál elszomorítóbb ugyanakkor az a tény, hogy változatlanul magas az illegális fájlcserélő hálózatok használatának aránya" - mondta Geoff Taylor, a BPI vezetője. A szakember a Harris Interactive novemberi tanulmányára hivatkozott, amelyben a 3442, 16 és 54 év közötti megkérdezett közül 1012-en nyilatkoztak úgy, hogy legalább egy alkalommal már töltött le zeneszámot a világhálóról vagy egy P2P-hálózatból.

A felmérés szerint ugyan az idén változatlan volt az illegális zenei letöltések aránya, viszont számos más módszert népszerűbb lett. Az MP3-as dalokat kínáló portálok forgalma 47 százalékkal nőtt. 42 százalékos növekedést regisztráltak a Harris Interactive munkatársai a hírcsoportokon belüli illegális fájlcsereberélésben. Szintén egyre népszerűbbek az MP3-keresők (28 százalék) és a különböző hivatkozások (18 százalék), amik fórumokból vagy blogokból származnak és amiket utána többnyire e-mailben vagy azonnali üzenetküldőkön keresztül osztanak meg egymással a felhasználók.

Emellett nő a Rapidshare, a Megaupload, a Mediafire, a zShare és más tartalommegosztó honlapok forgalma és látogatottsága is. Taylor kiemelte, hogy ugyan a P2P-rendszerekben zajló illegális zenei fájlcsere mellett nem szabad lebecsülni ezeknek az alternatív megoldásoknak a veszélyeit sem. Éppen ezért a szakember úgy vélte, hogy a Lord Mandelson brit gazdasági miniszter által előterjesztett Digital Economy Billt ki kellene egészíteni a fájlcserélés mellett más kockázatok elleni védelmi mechanizmusokkal és jogszabályokkal is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ferrer #53
    Jó, de máshol is tudnak angolul, pl. skandináv országokban, Hollandiában, stb.. ha én egyszer gondolkoznék kiköltözésen, ezek sokkal barátságosabb választásnak tűnnének. Hülyeség feltételezni, hogy ha nálunk a többség csak az anyanyelvükön tud makogni, akkor más népek is.. de a nyelv amúgy se lehet(ne) nagy gát, a skandináv nyelveket majdnem olyan könnyű tanulni, mint az angolt. Anglia is jó lenne, ha nem néznék le meg vernék át folyamatosan az "alja" vendégmunkásokat..
  • Tetsuo #52
    Az Avatar az nem nagy szam..
  • Tetsuo #51
    En is megbantam (100x is), de mar itt ragadtam. Ujrakezdeni megint vhol..
  • sathinel #50
    Én pl angolul tudok és így kerestem valamit. Canada, Ausztrália, USA volt amin gondolkoztam még. USA csak gondolat erejéig mert nem igazánn tetszik. Canada tetszik de hideg. Ha következőnek innen elmegyek valsz Ausztrália fog következni. Ázsia főleg Japán tetszik még csak kicsit érdekesen írnak és beszélnek:D

    Kb ezen idokok voltak ami miatt UK lett és vagy maradok vagy megyek tovább ha lessz kedvem. Eddig meg sem fordult a fejemben hogy haza kéne menni. Szerintem életem legjobb döntése volt kijönni.
  • nickwearby #49
    Kösz a tippeket!

    ___


    Ferrer,

    te például mit ajánlanál?
  • Zoliz #48
    Még szép nem fogunk ezuán se egy fillért fizetni... csak a minőégért kéne, de az nincs manapság (leszámítva az Avatar filmet azért, ami megéri a mozit)
  • Ferrer #47
    Csak azt mondjátok meg, miért akar mindenki Angliába menni? Annyi kevésbé szenny ország is van az európai közösségben...
  • sathinel #46
    Ha a szakmádban el tudsz helyezkedni az nagyon jó pénz idekinn. De hozzá kell tenni hogy igen jól kell beszélni angolul, és elég nehéz így munkát találni. Meg kell nézni a munkákat hogy mennyiért foglalkoztatnak, és miket kérnek.

    Gumtree, www.jobrapido.co.uk, és még más oldalakon ha szétnézel találhatsz jó állásokat. De nagy szerencse kell hogy kapásból a neked megfelelő helyre vegyenek fel. Ha mindegy hogy mit dolgozol, és később változtatsz ha lessz lehetőséged akkor ok.

    Vannak infós állások 110k éves keresettel is ami kicsit extrém:D kb heti 2200 font 680k Huf körül. Bár ezeket elég nehéz megkapni kb mint otthon csak még itt külföldi is vagy. Jobban elfogadnak ha már dolgoztál idekinn szerintem mint otthonról jelentkezel melóra. + vannak itt jó ügynökségek is. Bookstreet pl elég megbízható agency.
  • nickwearby #45
    Tehát azonos képesítéssel mindenképpen jobban járok, ha nem itthon keresek munkát?
  • Omega #44
    Tehát összességében azért mégis könnyebb lehet kint, mert ha megkapod a fizetésedet és mindent kifizetsz, amit feltétlen kell akkor jóval több marad még ezután is a zsebedben mint itthon, ahol előfordulhat, hogy semmi. Valamint a munkaerőpiac ott valóban nevezhető piacnak, mert van jelentősebb kínálat is, itthon ez bp-t leszámítva csak idézőjelesen "piac".