Kruza Richárd

Pisztolyfényképezõgép - a döbbent arcokért

Az "Aimat" fényképezõgép tökéletesen alkalmas arra, hogy garantáltan nem-mindennapi, spontán fotókat készítsünk vele bárkiről.

Sok fotós álma, hogy gépével együtt észrevétlen legyen, és szabadon komponálhasson. Ennek érdekében mindent megtesz, mozgása, viselkedése és felszerelése ezt a célt szolgálja. Erre különféle módszerek vannak, ahogy olyan eszközök is léteznek, melyek akár James Bondnak is megfelelnének. Máskor a fotósnak ahelyett, hogy a háttérben várná a hőn áhított pillanatot, éppen az a célja hogy valamilyen módon kiprovokáljon egy reakciót a modellből, és megörökítse azt.

Erre rengeteg fajta módszer létezik;ilyenkor a fotós jelenléte, cselekvései döntő hatással vannak a modell viselkedésére és a végeredményre, tehát az elkészült anyagra. Franziska Dierschke találmánya, az "Aimat" (céloz) pisztolyfényképezőgép önmagában annyira furcsa, hogy nemigen lehet közömbösen reagálni rá. Senkit sem hagy ugyanis hidegen, ha egy pisztolyt szegeznek rá. Az Aimatról persze messziről látszik, hogy nem igazi, tehát senki nem fogja félteni az életét, amint meglátja, inkább hasonlít egy vizipiszolyra. Azonban ha hirtelen vesszük elő, és rászegezzük valakire, bizonyosan olyan arcot fog vágni, amilyet máskor nem. És mivel a gép optikája éppen a pisztolycsőben van, szinte garantált, hogy a modell éppen bele fog nézni.


Ez a "fegyver" amúgy minden modern tudást nélkülöz: nincs benne memóriabővítési lehetőség, zoom, kereső. Nincs kihegyezve a képminőségre, ráadásul lényegében egyelőre csak egy koncepció, tehát nem biztos hogy találkozni fogunk vele a boltokban (bár ez nincs kizárva). Nem komoly dolog tehát, csupán egy vicces eszköz, ami alkalmas arra, hogy a vele készült fotók mosolyt csaljanak ránk - és ez manapság nagyon fontos.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • gmagich #19
  Nekem sokkal inkább kéne a szöszke... szarok a fényképezőre
 • dav1d #18
  5percet elvett az életemből...
 • babajaga #17
  "minden modern tudást nélkülöz: nincs benne memóriabővítési lehetőség, zoom, kereső. Nincs kihegyezve a képminőségre"

  ??
 • EagleeyE #12
  Már egy szóköz hiánya is megzavarja a látásod?

  gy.k.: to aim at (something) - célozni valamire...
 • Hegi90 #11
  ez inkább a bigyóshopba való, mint az sg-re........
 • rufhus #10
  Erre aztán nagy szüksége van a fotós társadalomnak!:)
 • iambg #9
  "Aimat" (céloz)

  ajjajjajjajjajjajjajj!!!!
 • duke #8
  Milyen jo poen lenne mondjuk izraelben ilyennel fenykepezni a katonakat,akik az utcan jaroroznek.
 • VinczeLacz #7
  Az mehetne a TimeWarp sorozatba :)
 • jaspercry #6
  vicces,én meg szeretnék egy baseball ütőbe épített kamerás gázpiztolyt.....
  Na az lenne ám a cicces,főleg mikor képeket csinálok vele
  :)