Kruza Richárd

Videózás és fotózás - kulcstartóval

Egy új, elmés szerkezettel az autókulccsal a kezünkben, feltűnés nélkül videózhatunk és fotózhatunk.

A mechanikai elemek elhagyásának és az elektronika miniatürizálásának, és persze a tervezők találékonyságának köszönhetően jött létre a hosszú nevű, de méretben annál kisebb, "Covert Key Chain Hidden Camera And Digital Video Recorder" (Titkos videókamera és fényképezőgép kulcstartó). A kis szerkezet éppen úgy néz ki, mint egy teljesen hétköznapi gépkocsi távirányító. Csupán három gomb van rajta a megszokott piktogrammokkal, az optika és a mikrofon pedig annyira kicsi, hogy nem is lehet észrevenni. A gyártó annyira ügyelt az álcára, hogy a gyári csomagba egy élethű álkulcsot és egy kulcskarikát is elhelyezett.


Ha tehát társaságban teljesen szokványos módon a "kocsikulcsot" kezünkbe tartva, esetleg az asztalra helyezve videózunk vagy fotózunk, valószínűleg senki nem fog rájönni, hogy most éppen felvétel készül róla. A készüléket a bal felső, "bezárás" gomb nyomva tartásával lehet bekapcsolni, ilyenkor a kis eszköz rezeg egyet. A videofelvétel elindítása és leállítása ugyanezen gomb egyszeri megnyomásával történik. Indításkor szintén rezdül egyet a gép jelezvén, hogy elindult a felvétel, az alsó-középső gomb megnyomásával pedig fotózhatunk. A teljes kikapcsolást pedig a jobb felső "kinyit" gombbal lehet elvégezni.


Kívülről a gép működését és üzemmódjait egy színes jelzőfény mutatja, amit azonban a feltűnés elkerülése végett a kulcstartó felőli oldalon egy levehető kupak takar el. Ez alatt van továbbá a Micro SD kártya foglalat, valamit az USB csatlakozó is, ami egyben az akkumulátor töltését is biztosítja.

A gyártó által megadott adatok alapján az így elkészített felvételek minősége tulajdonképpen elfogadható: 640 x 480 pixeles, 30 képkocka /másodperces videókat, fotó módban pedig az 1,2 megapixeles szenzorral 1280 x 1024 pixeles fotókat rögzít a picike termék. A közölt információk szerint egyetlen feltöltéssel kb. 55 percnyi videó felvételére képes.


Érdekes helyzet, hogy a vállalat nyilván szeretne minél többet eladni a közel 300 dolláros szerkentyűből, azonban a hirdetések és a mindenki számára elérhető részletes információk pont hogy csökkentik a vásárlók esélyét a rejtett használatra, hogy a környezetükben lévők ne ismerjék fel, hogy megfigyelés alatt állnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TomecK #5
    Nem értem milyen vitáról beszélsz :) hiszen egyértelmű hogy a nikon az sokkal nívósabb mint a canon, de most komolyan már csak a neve is .... ágyú.... :)
  • Aestus #4
    Nem nekünk szól, ennyi :) De legalább itt nem robban ki Canon vs Nikon vita :D
  • Möci #3
    De ehhez a fényképezéssel kicsit is komolyabban foglalkozóknak mi köze van?!?!?!
    Mi (bocsss...én) érdemleges dolgokról szeretné(n)k olvasni!
  • Aestus #2
    Szvsz bohóckodásra megfelel, vagy hogy James Bondot/Cate Archer-t játszunk, de azon felül csak pénzkidobás.
  • roliika #1
    Aaaz aaz aztán a VPOP jól lefoglalja, mert hadi cucc (nem épek agyilag az tuti).