Gyurkity Péter

Olcsó Blu-ray lejátszók az ünnepekre

A tengerentúlon már megjelentek az első akciós ajánlatok, amelyek az ünnepekre készülődő vásárlók figyelmét hivatottak felkelteni - a forgalom idén szépen növekedett, ezen még javíthatnak az olcsó példányok.

A szemfüles internetezők észrevehették, hogy egyes amerikai üzletekben (pontosabban azok weboldalain) már megtalálhatók az első kedvezményes ajánlatok, amelyek igénybe vételével akár 100 dollár alatti áron juthatnak hozzá az egyszeri halandók az első otthoni Blu-ray lejátszójukhoz. Ez mindenképpen üdvözlendő, még úgy is, hogy az egyes elemzők által jósolt 50 dolláros szint elérésére várnunk kell.

Elsőként a Wal-Mart tette közzé ajánlatát, amelyben a Magnavox NB500MG1F típusú asztali lejátszót kínálják igen alacsony, egészen pontosan 78 dolláros áron. A készülék esetében ugyan a támogatott funkciók listájáról hiányzik az úgynevezett lossless audio, ám a kedvező árért cserébe minden bizonnyal örömmel fogadják majd a vásárlók a BD Profile 1.1, a BonusView, valamint egyéb technológiák megfelelő kezelését. Ezen a téren az OnSale sem szeretne lemaradni, amely újraértékesített (az eredeti vásárlók miatt valamilyen oknál fogva visszaszolgáltatott, majd újból ellenőrzött) Magnavox NB500MG9 lejátszókat kínál, jelenleg éppen 99 dolláros áron.

A fekete péntekre készülődő áruházláncok többsége még mindig nem tette elérhetővé saját akcióit, a tovább kutakodók azonban könnyen belefuthatnak a Newegg.com ajánlatába: a tengerentúlon és Kínában egyaránt igen népszerű webshop Lite-on BD-ROM készüléket kínál 68 dollárért, ami szintén igen kedvezőnek mondható. A többiek egyelőre kivárnak, bár az elkövetkező napokban minden bizonnyal egyre többen jelzik majd a vásárlók felé, hogy nagyjából mire is számíthatnak az ünnepek előtt és alatt.

A Consumer Electronics Association adatai szerint egyébként 2009 első három negyedévében az USA-ban 3,3 millió lejátszó talált gazdára, ami 13 százalékos javulást jelent az egy évvel korábbi eredményhez képest - a jelenleg használatban lévő készülékek 80 százaléka támogatja a BD-Live funkciót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #26
    Arról nem beszélve hogy ezeknek az olcsóaknak egynémelyiknek olyan trágya képe van, hogy csak nevében dvd, és ezért fikázza sok ember a dvdt.
  • puntocsento #25
    narumon: "lesznek pár ezer meg páriízezer forintért a szarok, meg relitve sok pénzért a normálisak." ebben van valami. a legelső aszatli dvd-m 220.000ft volt. (akkor még csak 2 féle/márkát dvd árultak) vasta mart alumínium előlap, vastag fedlapja van. és több kiló. na az még mindig jó. azóta a másik szobába már vettem töbfélét, és mellette már ment tönkre más dvd lejátszó. és azok mind olyan könnyűek voltak, hogy nem hittem el hogy van benne alkatrész.
  • narumon #24
    Oké értem én dehát toronyora láncostúl nem kéne 100$ alatt? Nyilván erre ugyanaz érvényes mint a dvdre, hogy lesznek pár ezer meg páriízezer forintért a szarok, meg relitve sok pénzért a normálisak. Mivel árat csökkenteni egy idő után csak a minőség rovására lehet. A cikkben szereplő készülék egy egyszerű BD lejátszó nem is kell tőle mást elvárni. Ha meg olyan kell ami sok mindent tud és jó minőségben akkor meg a zsebbe kell nyúlni. Ez eddig is így volt és ezután is így lesz.
  • B0nFire #23
    "Amit én rendeltem az támogatja a FLAC lejátszást. Szóval találni ilyeneket." - Nem arról van szó, amit te rendeltél, hanem arról, amit a cikk említ: a Magnavox NB500MG1F 78 dolláros készülékről, ami nem támogatja a losslesst. Elhiszem, hogy van ami támogatja, de a cikk nem arról beszél, ráadásul nem hiszem, hogy 100 dollár alatt lenne az ára.
  • narumon #22
    Tévedés. A Ps3-nak elég tisztességes a BD lejátszó része, persze csak bd lejátszásra venni eléggé nagy luxus. (és nem feltétlenül az ára miatt)
  • puntocsento #21
    Hober Mallow: én is előszőr ps3-ban gondolkodtam, de mondta az öcsém, hogy sok forumon járt ezügyben, és azt írjáj hogy egy asztalinak szebb képe van mint egy ps3-nak. mivel a ps3-ban egy úgymond videókártya van, egy asztaliban meg kimondott errekészűlt processzor. hát van benne valami. én meg úgy se veszem meg a 17000ft-os ps3 játékokat. jó nekem az xbox360 arra.
  • Hober Mallow #20
    eddig engem is hidegen hagytak am a BD filmek,De amióta kb 900 Ft egy üres BD lemez.Simán kilehet írni azt amit a netről leszedsz:) mondjuk ígyse olyan olcsó mint a dvd filmek,de ha csak 900 forintban van egy filmed az se annyi mint mondjuk 5-6k
  • Hober Mallow #19
    a 45-50k körüliben ps3 ra gondoltam. Tudásilag az is nagyon jó BD lejátszásra:)
  • puntocsento #18
    Hober Mallow? amúgy én azért vettem ezt mert sok külföldi tesztben azt írták kíváló minőségű.
  • puntocsento #17
    Hober Mallow: vaterán 15.000ft ért is volt jó álapotba blu-ray játszó.